Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη για την κρίση

Στο μεταξύ, αντίθετος στις δρομολογημένες «διαδικασίες εξπρές» για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμπερτ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

Ο κ. Λάμπερτ θεωρεί ότι το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και η βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει μέσα σε λίγες ημέρες. Η ημερομηνία που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι μεταξύ 20 και 23 Σεπτεμβρίου, και ο Λάμπερτ θεωρεί ότι το περιθώριο είναι πολύ μικρό για να γίνει η δέουσα συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Επί ελληνικού εδάφους, το πρόβλήμα της ρευστότητας ήταν και παραμένει το αμεσότερο. Και αυτό, γιατί αν δεν εισρεύσουν κεφάλαια από την Ευρωζώνη μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, τότε στα τέλη του μήνα η χώρα θα αντιμετωπίσει ζήτημα, όπως ακριβώς υπήρξε κίνδυνος να συμβεί στα μέσα Ιουλίου. Το πρόβλημα χτυπάει και τις τράπεζες, οι οποίες ωστόσο έχουν την ασφάλεια του Emergency Liquidity Assistance, που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν.


Στο μεταξύ, σαφή προειδοποίηση ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια «νέα και πιο επικίνδυνη φάση», που αφήνει πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών στις πιο αναπτυγμένες χώρες, απηύθυνε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. «Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας θύελλας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...