Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«Ανάβουν» τα αίματα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ

Αναληθείς χαρακτηρίζει τους χαρακτηρισμούς συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα περί προθέσεων της κυβέρνησης να στρέψει τους πολίτες ενάντια στους δημοσίους υπάλλήλους, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Πεποίθηση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία ενός δημόσιου τομέα, που θα εξυπηρετεί πρωτίστως τους πολίτες, αλλά και θα ικανοποιεί εργασιακά, οικονομικά και ηθικά τους εργαζόμενους σε αυτόν, τονίζει ο υπουργός και προσθέτει πως εκτιμά ότι στην πλειονότητά τους οι υπάλληλοι εκπληρώνουν και με το παραπάνω τα καθήκοντά τους, αλλά, όπως λέει, «πολλές φορές οι αδυναμίες της διοικητικής μηχανής αντανακλώνται και στην αδυναμία χάραξης σαφών στόχων και καθηκόντων για τους δημοσίους υπαλλήλους», όπως αναφέρει σε άρθρο του στα «Νέα».

Καταλήγει πως ο στόχος είναι σαφής: «πρέπει να πάμε σε μορφές δημόσιου τομέα, όπου η αμοιβή θα συνδέεται με την παραγωγικότητα και η εξέλιξη του προσωπικού θα γίνεται με βάση αντικειμενικούς δείκτες μέτρησης της αποτελεσματικότητας».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος από την πλευρά του, με αντίστοιχο άρθρο του στην εφημερίδα, σημειώνει πως «οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ακόμα και εκεί που θίγουν εισπρακτικές λειτουργίες του κράτους με κριτήριο τις ανάγκες του πολίτη, κάθε άλλο παρά αντιστρατεύονται το γενικότερο συμφέρον» και προειδοποιεί ότι «η συλλογική αυτονομία να καθορίζουμε τις απεργιακές μορφές είναι μία αρχή από την οποία δεν σκοπεύουμε να παραιτηθούμε, δεδομένου ότι και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όπως και οι άνεργοι και οι νέοι και όλα τα μικρομεσαία στρώματα πρέπει να συνταντηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με οργανωμένες κινητοποιήσεις».

Καταλήγει, δε, πως «σε μία εποχή και συγκυρία που η φορολογία για τον πολίτη είναι βαριά, θα φροντίσουμε να προασπίσουμε τον ρόλο του δημοσίου υπαλλήλου δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του, εχθρός του και δυνάστης του».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...