Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Επιστολή Μωραϊτάκη σε Βενιζέλο για το Χρηματιστήριο


thumb

Επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ (Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είναι µάταιες αν δεν σταµατήσει άµεσα η χρηµατιστηριακή απαξίωση».
Συγκεκριμένα ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Προς κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & ΥπουργΟικονοµικών
 Αξιότιµε κύριε Αντιπρόεδρε & Υπουργέ Οικονοµικών,
Η εµπιστοσύνη των επενδυτών για την οικονοµία αντικατοπτρίζεται µε την αξία των τίτλων στις χρηµατιστηριακές αγορές. Σηµειώνεται ότι βάσει διεθνών θεωριών επενδύσεων οι «αξίες» διατηρούνται σε όλους τους οικονοµικούς κύκλους και υπεραποδίδουν στους θετικούς. Όµως στην Ελλάδα οι χρηµατιστηριακές τιµές καταρρέουν συνεχώς τον τελευταίο µήνα, ακόµη και σε µη τραπεζικές εταιρίες που δεν έχουν σχέση µε την διακράτηση του δηµόσιου χρέους και ενδεχόµενο «κούρεµα». Υπογραµµίζεται ότι και οι ελληνικές Τράπεζες έχουν πολύ µεγαλύτερη εσωτερική αξία από τις τρέχουσες χρηµατιστηριακές αποτιµήσεις µε πολύτιµα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και τη δυνατότητα άµεσης προσφυγής στα 30 δις του ΤΧΣ, που δεν έχουν αξιοποιήσει ακόµη. Κανείς αρµόδιος δεν παρεµβαίνει, ούτε και οι διοικήσεις της επιλογής της Κυβέρνησης. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είναι µάταιες αν δεν σταµατήσει άµεσα αυτή η χρηµατιστηριακή απαξίωση.
Είµαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις, εάν επιθυµείτε να εµπιστευθείτε και να συμβουλευθείτε τους επαγγελµατίες του χώρου και την γνώση του µεγάλου τµήµατος της αγοράς,
που εκπροσωπεί 1,5 εκατοµµύριο επενδυτές και δεν έχει συγκρούσεις συµφερόντων, ενώ επιθυµεί διακαώς την σωτηρία της χώρας.
Αναµένουµε τις ενέργειες σας, ως κατεξοχήν αρµόδιου για τον συντονισµό όλης της ελληνικής οικονοµίας».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...