Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σουηδία: «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Το πακέτο μεταρρυθμίσεων που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση είναι εντυπωσιακό», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Λαμπρινίδη, στη Στοκχόλμη.
Στη συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκαν η κατάσταση της οικονομίας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών στη σουηδική πρωτεύουσα είχαν αφετηρία το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, όπου ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Περ Βέστερμπεργκ αλλά και τα μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενημερώνοντάς τους για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
Τα μέλη του σουηδικού κοινοβουλίου αναφέρθηκαν στις ανάλογες εμπειρίες από μεταρρυθμίσεις στη Σουηδία, και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα στο τέλος θα τα καταφέρει, τονίζοντας πως η χώρα μας πρέπει να βοηθηθεί τώρα, «για να κερδίσει το χρόνο που χρειάζεται για να αποδώσουν τα μέτρα».
Από την πλευρά του, ο Στ. Λαμπρινίδης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένοι στο στόχο της μεταρρύθμισης της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, ενημέρωσε λεπτομερώς το Σουηδό ομόλογό του για αυτές, όσο και για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα των επενδύσεων, ιδίως για τις σουηδικές εταιρίες που ήδη έχουν παρουσία στην ελληνική
αγορά.
Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στη Στοκχόλμη ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με την ομιλία του στο σουηδικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...