Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γ. Παπανδρέου: Η πολιτική της ΝΔ είναι κοντόφθαλμη και συγκυριακή


Γ. Παπανδρέου: Η πολιτική της ΝΔ  είναι κοντόφθαλμη και συγκυριακή

«Είμαστε σε μια εποχή μαχών», επισήμανε ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ. «Τα τελευταία δύο χρόνια το ΠαΣοΚ είναι μπροστά σε πολύ δύσκολες μάχες σε κάθε πεδίο, πολιτικό, ιδεολογικό, εντός και εκτός Ελλάδας», συμπλήρωσε. Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ λέγοντας ότι θα οξύνει τα πράγματα επειδή έχει επενδύσει στην αποτυχία της κυβέρνησης. Επίσης, χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την προσπάθεια όσων επαναφέρουν τώρα τη λογική των κυβερνήσεων προσωπικοτήτων.
Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε αναλυτικά τις μάχες αυτές ξεκινώντας από την οικονομία, όπου όπως είπε αν και έχουν ληφθεί ιστορικές αποφάσεις η Ευρώπη μένει πίσω από τα γεγονότα.

Επίσης, αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές λέγοντας ότι αν είχαν γίνει νωρίτερα θα μπορούσε να ακολουθηθεί ένας πιο ήπιος τρόπος με συναινετική διαβούλευση όπως έγινε στο θέμα παιδείας. Μάλιστα έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια μεταξύ των οποίων και η κυρία Τόνια Αντωνίου.

«Αυτό δείχνει ότι μέσα σε ένα φυσιολογικό χρονικό διάστημα με σοβαρή δουλειά μπορεί κανείς να πετύχει όλους τους στόχους. Αυτό το περιθώριο όμως δεν μας το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της ισονομίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης απέναντι σε νοοτροπίες και σε μια δημόσια διοίκηση που φοβάται να τα βάλει με κατεστημένες αντιλήψεις.«Το αίσθημα της δικαιοσύνης πρέπει να αποκατασταθεί», τόνισε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση που εκφράζεται για το πολιτικό σύστημα «που είναι κατανοητή όταν υπάρχει κρίση». «Ομως η λογική "ισοπεδώνω το πολιτικό σύστημα, ισοπεδώνω τα πάντα" μόνο σε λαϊκισμό και ολοκληρωτισμό μας πάει, σε βία και σε έλλειψη προοπτικής».

Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι έχει επιλέξει μια «πολύ καθαρή τακτική, όχι καλή, αλλά θα έλεγα καθαρή από πλευράς σκοπιμοτήτων. Ποντάρει στην αποτυχία μας ή τουλάχιστον στη φθορά μας. Γι΄αυτό και θα οξύνει την κριτική και θα παράγει κινδυνολογία ελπίζοντας ότι δεν θα "γυρίσει" αυτή η οικονομική κατάσταση ή ότι θα έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα η παράταξη μας», επισήμανε.


Επιπλέον χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την προσπάθεια όσων επαναφέρουν τώρα τη λογική των κυβερνήσεων προσωπικοτήτων. «Κάναμε, κι εγώ προσωπικά, μια προσπάθεια με τη Νέα Δημοκρατία, μήπως υπάρχει πράγματι μια διάθεση εθνικής συναίνεσης. Η αίσθηση που εισέπραξα είναι ότι η πολιτική τους είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη και συγκυριακή», υπογράμισε.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να μπουν στην εθνική Συνδιάσκεψη οι βάσεις για τη σύγκλιση συνεδρίου του κόμματος για την πολιτική ανάταξη των δυνάμεων του ΠαΣοΚ.
 
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...