Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

«Πρέπει να επανακαθορίσουμε τι είναι δημόσιο συμφέρον»

Την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος

«Η ΕΡΤ δεν ανήκει στους υπαλλήλους της αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή, τονίζοντας ότι στοχεύουμε το 2012 να αποδίδει κέρδη και να φορολογείται όπως όλες οι εταιρίες και προσθέτοντας ότι δεν θα αυξηθούν τα τέλη.

Ο κ. Μόσιαλος ζητεί από τη ΝΔ να συμβάλει με τις θέσεις της στην πολιτική σταθερότητα που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της χώρας. «Αυτό θέλει η κοινωνία, αυτό θέλει η πραγματική οικονομία», τονίζει.

Στο ερώτημα, αν υπάρχει κόντρα μεταξύ παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ, απαντά ότι το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται προκειμένου να ανταποκρίνεται στις συνθήκες κάθε εποχής. Δεν έχει αλλάξει ψυχή, αλλά πρέπει να επανακαθορίσει τί είναι δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι το συμφέρον του καθενός μας. Είναι πάνω από το συμφέρον των συντεχνιών. Είναι το συμφέρον του έθνους, υπογραμμίζει.

Απαντώντας για τα ταξί, λέει ότι θα γίνει απελευθέρωση με κανόνες, για να σταματήσουν οι αδιαφανείς συνθήκες στις μεταβιβάσεις και στα κληρονομικά δικαιώματα. «Τα κληρονομικά δικαιώματα και τα στεγανά φέρανε τη χώρα ως εδώ», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ΦΠΑ, σημειώνει ότι είναι εθνικό καθήκον η φορολογική συνείδηση.«Είναι προτιμότερο να έχουμε μικρότερο ΦΠΑ αλλά μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...