Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κουβέλης: «Tα αδιέξοδα σε κοινωνία και οικονομία ίσως φέρουν πρόωρες εκλογές»

      
Κουβέλης: «Tα αδιέξοδα σε κοινωνία και οικονομία ίσως φέρουν πρόωρες εκλογές»«Εκτιμώ ότι οι πρόωρες εκλογές είναι δυνατόν να προκύψουν ως αναγκαστικό πολιτικό γεγονός που θα το προκαλέσει η αδιέξοδη κοινωνική κατάσταση» δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για την πορεία της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στην «Ισοτιμία» του Σαββάτου ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει: «Όσοι αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους βαθύτατα πολιτικούς, όχι μόνο δεν μετανιώνουμε, αλλά αντίθετα ενισχύεται η πολιτική μας πεποίθηση ότι πράξαμε το αυτονόητο.»

Σε ερώτηση για το κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ενός «μεγάλου συνασπισμού» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι διαμορφώνονται συνθήκες συγκλινουσών πολιτικών μεταξύ των δύο κομμάτων.

Ωστόσο, θεωρεί δύσκολη τη δημιουργία συνασπισμού: «Η διαμορφωμένη πολιτική ζωή δεν επιτρέπει αυτή την παρουσία με δεδομένες διαχωριστικές γραμμές που έχουν τεθεί σε μια μεγάλη χρονική πορεία, που οριοθετούν αυτές τις δυο πολιτικές δυνάμεις, έστω και αν σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι γραμμές είναι ψευδεπίγραφες» εξηγεί.

Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση επαναλαμβάνει την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου και στη μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Ταυτόχρονα η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, στηριγμένο σε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με σύμπραξη του ΕΣΠΑ, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλή απορροφητικότητα».

Στο εσωτερικό τονίζει την ανάγκη ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος με περιορισμό των εμμέσων φόρων και ειδικότερα του ΦΠΑ.

Τέλος ο κ. Κουβέλης αφήνει αιχμές για όσους, ιδιαίτερα στο χώρο της Αριστεράς, «φωναχτά ή με μισόλογα», εισηγούνται την έξοδο από την ΕΕ και την επιστροφή στη δραχμή.

«Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και την κοινωνία» σημειώνει.
new post

1 σχόλιο:

New York Times: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία από ουραγοί της Ευρώπης, πρωτοπόροι στην ανάπτυξη – Πώς ξεπέρασαν την Γερμανία

Περισσότερο από μια δεκαετία μετά την επώδυνη λιτότητα, Ελλάδα , Πορτογαλία και Ισπανία αναπτύσσονται ταχύτερα από τις παραδοσιακές δυνάμει...