Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τι ζητούν οι τροικανοί από την κυβέρνηση

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και η αναβάθμιση της δημόσιας περιουσίας ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό τίμημα για την πώλησή της, ώστε να εξασφαλιστούν αυξημένα έσοδα είναι οι προτεραιότητες που θέτουν προς την κυβέρνηση οι επιτηρητές της Κομισιόν.

Η ομάδα δράσης της Κομισιόν που πιάνει δουλειά τον Σεπτέμβριο θα παρέχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να εφαρμόζονται οι δεσμεύσεις του Μεσοπρόθεσμου ενώ θα συμβάλει στην επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Οικονομικών επενδύει με αυξημένες εξουσίες και τα νέα ελεγκτικά όργανα που συστήνει, όπως την υπερεφορία που θα αναλάβει τον έλεγχο πολύ μεγάλων μεγαλύτερων, αλλά και την επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης οφειλών για λογαριασμό του δημοσίου.

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, κατηγορηματικά αντίθετος στο «ξεπούλημα», όπως το αποκάλεσε, της δημόσιας περιουσίας εμφανίστηκε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Ιωάννης Κουκιάδης, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...