Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Κουβέλης: Μέγιστο πολιτικό σφάλμα η συμφωνία με τη Φινλανδία

      
Κουβέλης: Μέγιστο πολιτικό σφάλμα η συμφωνία με τη Φινλανδία«Μέγιστο πολιτικό σφάλμα», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" Φώτης Κουβέλης την ελληνοφινλαδική συμφωνία για τις εγγυήσεις.

Ο Φ. Κουβέλης σε σχετική δήλωσή του τονίζει ότι "μπορεί το ζήτημα των εμπράγματων και άλλων εγγυήσεων, που περιλαμβάνονται στην παράγραφο 9 της απόφασης της 21 Ιουλίου, η κυβέρνηση, κατά δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, να το διαπραγματευόταν εβδομάδες, αλλά η συμφωνία με τη Φινλανδία αποτέλεσε μέγιστο πολιτικό σφάλμα".

Ακόμη προσθέτει ότι η προθυμία που επέδειξε για χρηματικές εγγυήσεις στη Φινλανδία, οδηγεί εξ' αντικειμένου σε δυσμενέστερη θέση τη χώρα μας στη συνάντηση του Eurogroup, για αποτροπή και νέων απαιτήσεων από άλλες χώρες.

Σε κάθε περίπτωση, οι πιέσεις που ασκούνται για παροχή εγγυήσεων επί της ουσίας απειλούν και στην πράξη μπορεί να ακυρώσουν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...