Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Προβόπουλος: Απίθανα τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή

thumb
«Απίθανα και γελοία» χαρακτήρισε τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης έκθεσης της Τράπεζας για τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το κόστος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να ανέλθει στα 700 δις ευρώ ή 300% του ΑΕΠ της χώρας.
«Η δημοσίευση μιας έκθεσης που αναλύει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία και τις πολιτικές αντιμετώπισής της κατά τα επόμενα ενενήντα χρόνια αποτελεί και μια ξεκάθαρη απάντηση στα διάφορα απίθανα και γελοία σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό» τόνισε ο διοικητής ΤτΕ και πρόσθεσε με νόημα «Υπενθυμίζω ότι όλοι οι υπολογισμοί στις αναλύσεις κόστους-οφέλους που περιλαμβάνονται στην έκθεση γίνονται σε ευρώ».
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Στ. Δήμας.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου