Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μίκης από τα Προπύλαια: Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στις επαίσχυντες συμφωνίες

«Να αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του Μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», κάλεσε επτά χιλιάδες περίπου συγκεντρωθέντες ο Μίκης Θεοδωράκης, στην εκδήλωση - συγκέντρωση που οργάνωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια. Ο εθνικός μουσικοσυνθέτης, υποστήριξε ότι «συναίνεση, η οποία σημαίνει υπακοή στην Τρόικα, δεν μπορεί να υπάρξει». Οι συγκεντρωθέντες διέκοψαν την ομιλία του φωνάζοντας τα συνθήματα «Κλέφτες, κλέφτες», «Προδότες» και «Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα» τα οποία φώναξε και ο ίδιος ο χαλκέντερος μουσικοσυνθέτης.
Χαρακτήρισε το Κίνημα των «Αγανακτισμένων», «καθαρό», απαλλαγμένο από κομματικές ταμπέλες, ενώ ευχήθηκε αυτό να σημάνει την αφύπνιση των Ελλήνων.
Στην ομιλία του ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης ανέφερε στους συγκεντρωμένους πως «εάν πιστέψουμε τα λόγια του ποιητή πως "σκλάβος είναι εκείνος που περιμένει να τον απελευθερώσουν", η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας»... «Μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής χρεοκοπίας ζητήσαμε από άλλους από έξω να μας βοηθήσουν να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Ζητήσαμε, γιατί στο αίτημα αυτό ας μην κρυβόμαστε συμμετέχουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενέργεια αυτή. Η Βουλή επειδή την ενέκρινε και ο κόσμος καθόσον την υποδέχτηκε, έστω γογγύζοντας.
Το πιο απογοητευτικό, όμως, είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλλονται νέα μέτρα σωτηρίας βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά στον βάλτο της απελπισίας» υπογράμμισε ο κ. Πελεγρίνης και κάλεσε τον κόσμο «να συσπειρωθεί, να αντιδράσει και να έχει εμπιστοσύνη στο Πανεπιστήμιο το οποίο, δεν
είναι αυτό που το παρουσιάζουν, και στους διανοούμενους, οι οποίοι σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν πρέπει να μένουν σιωπηλοί».

Στην εκδήλωση στα Προπύλαια μίλησαν επίσης οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.
Μετά την εκδήλωση στα Προπύλαια, πολλοί από το ακροατήριο βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και ένωσαν τις φωνές τους με τους «Αγανακτισμένους».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου