Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Διαμαντοπούλου: Η Εκκλησία πρέπει να προσφέρει αυτή τη δύσκολη στιγμή


thumb

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε πως «όλοι οι φορείς είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή, αυτό περιμένουμε και από την Εκκλησία».
Παράλληλα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «συμφωνήσαμε με τους εκπροσώπους της εκκλησιάς ότι υπάρχει θετικό πνεύμα που ταυτόχρονα είναι μέσα και στο πνεύμα των καιρών. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις εσύ στην πατρίδα σου και όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε σένα».
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Κράτους, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση έως τα ζητήματα της δέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας - Κράτους συγκροτήθηκε με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου ύστερα από συνάντηση που είχε στις αρχές Μαΐου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αροφμή για την ελ λόγω συνάντησε είχε σταθεί η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να δεσμεύσει τα αποθεματικά της Εκκλησίας, απόφαση που είχε πολλές αντιδράσεις.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...