Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Υπέρ της κρατικής χρηματοδότησής τους τα κόμματα


thumb

Υπέρ της συνέχισης της κρατικής χρηματοδότησής τους τάχθηκαν τα κόμματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα οικονομικά των κομμάτων στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν το 40% της επιχορήγησής τους να παρακρατείται από τις τράπεζες για την εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τόνισε την ανάγκη να παραμείνει το υφιστάμενο ύψος και ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης, που θα πρέπει όπως να ανατρέχει στα έσοδα του προηγούμενου έτους και όχι στα προβλεπόμενα. Παράλληλα τον υπερδανεισμό των δύο μεγάλων κομμάτων ο κ. Σπυρόπουλος τον απέδωσε κυρίως στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες τους και στην κατακόρυφη μείωση των εισφορών από μέλη του κόμματος.
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Αθανάσιος Σκορδάς συμφώνησε με την πρόταση του κ. Σπυρόπουλου για παρακράτηση του 40% της χρηματοδότησης και πρότεινε τη μείωσή της στα 18 εκατ. ετησίως για κάθε κόμμα.
Από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί την ονομαστικοποίηση των μετοχών υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα έσοδα του προέρχονται από κουπόνια» και πρόσθεσε «κάθε αναφορά και σχόλιο ότι ΚΚΕ δεν θέλει έλεγχο, είναι υποκριτικό και συκοφαντικό».
Ο οικονομικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Σκανδαλάκης τάχθηκε υπέρ της αναπροσαρμογής της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι «είμαστε ανοικτοί σε κάθε έλεγχο, τα οικονομικά μας είναι δημόσια και έχουμε προτείνει μέτρα θεσμικής θωράκισης. Δεν συζητάμε με λογική ηθικολογίας ή
σκανδαλολογίας, αλλά με αυστηρά πολιτικούς όρους».
Η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ως ελάχιστο δείγμα της προσπάθειας αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, ενώ ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμυδας, ζήτησε «να τεθεί από μηδενική βάση η κρατική επιχορήγηση και ο έλεγχος των πολιτικών κομμάτων και με σεβασμό στους πολίτες».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...