Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Φ. Ρέσλερ: «H Ευρώπη να γίνει σαν τη Γερμανία σε θέματα χρέους»


Φ. Ρέσλερ: «H Ευρώπη να γίνει σαν τη Γερμανία σε θέματα χρέους»

To ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters εξέδωσε τηλεγράφημα με τον τίτλο «Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επιθυμεί Συμβούλιο Σταθερότητας για την ευρωζώνη». Το κείμενο του τηλεγραφήματος σημειώνει:

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση προτείνει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Σταθερότητας για τον ευρω-χώρο.

Ο κ.Ρέσλερ δήλωσε την Τρίτη στο Βερολίνο ότι το νέο σώμα πρέπει να διαθέτει «αυτόματο μηχανισμό κυρώσεων». Για μια χώρα της ευρωζώνης που αντιμετωπίζει προβλήματα πρέπει αυτό το Συμβούλιο να μπορεί να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιηθούν στην εν λόγω χώρα οι πόροι των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών Ταμείων.

Το Συμβούλιο Σταθερότητας αποτελεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, τον πυρήνα μιας ένωσης σταθερότητας στην Ευρώπη, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτού θα πρέπει μελλοντικά τα κράτη να υποβάλλονται σε τεστ ανταγωνιστικότητας. Παραλλήλως θα πρέπει να αναθεωρήσουν την ευελιξία της αγοράς εργασίας τους. Εκτός αυτού, κατέληξε, όλες οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να εισάγουν στο Σύνταγμα τους μια διάταξη κατά το γερμανικό πρότυπο που θα βάζει φρένο στα χρέη.
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...