Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Κατρούγκαλος στη La Tribune: Προτάσεις για μέτρα πέρα από τη λογική μας

«Συμφωνήσαμε σε δημοσιονομικά μέτρα που είναι αντίθετα με τη λογική μας, αλλά το κάναμε από ανάγκη» τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα La Tribune o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Πρόκειται για σκληρά μέτρα, αλλά δεν είναι μια επιστροφή στα παλαιά προγράμματα λιτότητας. Τα μνημόνια επιδίωκαν να απορρυθμίσουν την ελληνική κοινωνία και να εφαρμόσουν μια νεοφιλελεύθερη ατζέντας με τη μείωση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Εμείς, έχουμε την πρόθεση να διατηρήσουμε αυτά τα δικαιώματα. Αυτό είναι σημαντικό, και έχουμε ένα νόμο για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο»
αναφέρει ο Γ. Κατρούγκαλος.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι «φέτος θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε τις κρατικές δαπάνες από το δικό μας εισόδημα, το οποίο είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε ένα φόρο που δεν είναι κοινωνικά δίκαιο, ιδίως επειδή δεν είχαμε χρόνο για να αλλάξουμε μας φορολογικό σύστημα. Το επόμενο έτος, θα λάβουμε άλλες αποφάσεις».
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιες εταιρείες «μπλοκάρουν» το εμβόλιο για τον κορονοϊό

του Άρη Χατζηστεφάνου Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων γ...