Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Η λιτότητα δεν γκρεμίζεται με λιτανείες

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα  αν χθές στις πλατείες συγκεντρωνότανε κόσμος όχι για να παρακαλέσει την  κυβέρνηση να συνεχίσει την διαπραγμάτευση για μιά «έντιμη» συμφωνία,αφού δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο ανάμεσα στον ισχυρό και στον ανυπεράσπιστο-κι αυτό είναι ένας ακόμη νόμος του σύμπαντος-αλλά για να πάρει στην πραγματικότητα την διαπραγμάτευση στα χέρια του.Έτσι γράφανε τα πανώ…έτσι ήταν και το κάλεσμα.
Θα ήμουν πραγματικά αισιόδοξος για την πορεία αυτής της χώρας αν αύριο αυτός ο κόσμος που δείχνει πως καταλαβαίνει τί σημαίνει λιτότητα,αποφάσιζε να πάρει πραγματικά την ζωή στα χέρια του.
Όμως πόσο στ’αλήθεια μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως παίρνει την ζωή στα χέρια του,
όταν την ίδια στιγμή πάει και την αφήνει έρμαιο μεταξύ της κάθε κυβέρνησης και του κάθε νταβατζή.Άν ακόμη και τώρα ύστερα από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας δεν μάθαμε τίποτε από αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις τότε ναί είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Άν ακόμη και τώρα ύστερα από τόσες κοροϊδίες στις δεκαετίες της πρόσφατης  ελληνικής ιστορίας,δεν μπορούμε  να δούμε πως το μοντέλο της δήθεν εκπροσώπησης του λαού από δήθεν έξυπνους σωτήρες πάσης φύσεως,πως είναι και αυτό με τη σειρά του χρεοκωπημένο τότε έχουμε να φάμε πολλά μνημόνια ακόμη στη μάπα.
Δυστυχώς ο κόσμος εξακολουθεί να πιστεύει πως με την ψήφο του ελέγχει τα πάντα.Πως -κι εδώ γελάμε-μπορεί να απαιτεί τον έλεγχο της κυβέρνησης και ενίοτε να νομίζει πως μπορεί να της υποδεικνύει τις συμφωνίες και τις ρήξεις.Πείτε μου λίγο σας παρακαλώ,πού το είδατε αυτό;Το μόνο που μπορεί να κάνει ο λαός νόμιμα είναι,αυτό που έχει μάθει να κάνει τόσο καιρό τώρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.Να παρακαλάει τις εκάστοτε κυβερνήσεις να τον λυπηθούνε.
Το παιχνίδι χάθηκε-όχι οριστικά-από το 2011 και με τις μεγάλες συγκεντρώσεις που άν και διαταξικές έδειχναν μια αλλαγή του κόσμου που πλέον ήτανε -για διάφορους λόγους -οργισμένος με τους πολιτικούς απατεώνες που ο ίδιος έστελνε για δεκαετίες στη βουλή για να ελέγχουν τη ζωή του φυσικά.Ο λαός τότε παρότι δεν ήθελε, με τον φόβο του διάλεξε μνημόνια.
Γιατι όταν φοβάσαι την πραγματική αλλαγή,κι όχι την αλλαγή που υπόσχονται τα ρετάλια της αριστεράς και τα πτώματα της αδιαλλαξίας τότε λούζεσαι το σάπιο παρόν και αναμένεις το αβέβαιο μέλλον.
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε λίγο…Έχω ξαναπεί πως Αριστερά στην Ελλάδα δεν υπάρχει.Με όρους επαναστατικούς.Αυτοί όταν τους λές για επανάσταση το πολύ να πάνε ν’αγοράσουν τίποτε γραβάτες ή κανα πουκαμισάκι για καμιά «επαναστατική» εκδήλωση.Οι συνθήκες όχι μόνο ωρίμασαν αλλά σάπισαν.Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα για την αλλαγή αυτοί μας έσυραν σε διαπραγμάτευση με τους νταβατζήδες.
Αντι λοιπόν να ενισχυθούν οι αυτοοργανωμένες δομές και οι λαϊκές συνελεύσεις,αντί να δημιουργηθούν και να ισχυροποιηθούν τα σωματεία των εργαζομένων που τους γαμάει η λιτότητα,αντί να συστρατευθούν οι άνεργοι να πάρουν το μέλλον  στα χέρια τους,αντί  να κατέβουν σε απεργία αορίστου χρόνου όλοι οι εργαζόμενοι που 6 χρόνια βλέπουν τον κόσμο να γκρεμίζεται,αντί ο κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του να απαιτήσει και να τιμωρήσει ο ίδιος τους χιλιάδες απατεώνες που μας έφεραν σε αυτό το χάλι,ετούτοι μας πήγανε σε διαπραγμάτευση.Κι από κάτω συμπολίτη μου εσύ πάλι όπως τόσα χρόνια πρίν, να τους παρακαλάς να σε λυπηθούνε.Ποιός να σε λυπηθεί, αυτοί που υπηρετούν τους δισεκατομμυριούχους και τον καπιταλισμό σε έχουν για λίπασμα αλλά εσύ ακόμη κοιμάσαι.
Τις προάλλες είχαμε νεκρούς εργάτες σε ένα από τα κάτεργα Έλληνα δισεκατομμυριούχου.Δέν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία.Εδώ και έξι χρόνια τουλάχιστον η εργασία για εκατομμύρια πολίτες έχει γίνει πραγματική κόλαση.Τα εκατομμύρια των ανέργων βρίσκονται σε κατάσταση αμοκ αφού δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα.Κάποια πράγματα….
  1. Η κυβέρνηση  όπως και κάθε κυβέρνηση ζεί στον δικό της κόσμο που στην πραγματικότητα απέχει έτη φωτός από το να κατανοήσει και να βοηθήσει τον κόσμο και δη τους προλετάριους.ΓΙΑΤΙ;Γιατί αν βοηθήσει τους προλετάριους θα πρέπει να τιμωρήσει τους αφέντες,και τους δισεκατομμυριούχους.Γιατί δεν το κάνει.;Στην επόμενη συγκέντρωση λιτανείας ρωτήστε τους…
  2. Σε αυτές τις τραγικές στιγμές για τον κόσμο της εργασίας,η Αριστερά… όπως συνήθως  «ψάχνεται».Δεν μπορεί να οργανώσει ούτε μία απεργία της προκοπής.Και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη ύστερα από τόσα χρόνια χειραγώγησης των εργαζομένων για μικροκομματικές σκοπιμότητες,για την απαξίωση του εργατικού κινήματος ,για την συνολική αδράνεια και για την έλλειψη ουσιαστικής και επαναστατικής απάντησης στην λαίλαπα των μνημονίων και του καπιταλισμού.
  3. Ο απλός κόσμος για χιλιοστή φορά θα πρέπει να κατανοήσει πως ατομικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα δεν μπορούν να υπάρξουν.Ας μην ξεχνάμε πως οι εποχές είναι δύσκολες για αυτούς που ακόμη αναπολούν τα ωραία χρόνια του ατομικού βολέματος,του ρουσφετιού και της λαδόκολλας…όχι πως δεν γίνονται για την Ελλάδα μιλάμε,αλλά τώρα είναι λίγοι οι εκλεκτοί.
  4. Λύση όσο βρισκόμαστε και λειτουργούμε μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει.Κι όσο κάποιοι ισχυρίζονται πως ναι μα θα μπορούσαμε έστω να είμασταν κάπως καλύτερα,κάνουν λάθος.Την Ελλάδα την φαλήρισαν οι πολιτικοί εγκληματίες μαζί με έναν μαλάκα και ατομιστή λαό που κατα 85% ψήφιζε εν γνώσει του εγκληματίες του χείριστου είδους,οι οποίοι  έχουν ονοματεπώνυμο και ανήκουν στα δύο σιχαμερά κόμματα που διαχειρίστηκαν τις ζωές μας για μισό αιώνα και βάλε.Αλλά και κάποιοι από αυτούς που κρύφτηκαν πίσω από αριστερές ιδέες και κάποιες φορές έτρεχαν από δω κι από εκεί σαν τους αρουραίους,και τολμούν και βγάζουν και γλώσσα οι τιποτένιοι…
  5. Όταν μια χώρα δεν παράγει σχεδόν τίποτε είναι λογικό κάποια στιγμή να χρεοκοπήσει.Καμία κυβέρνηση όσο κι άν έπαιξαν το χαρτί της πατρίδας και της δήθεν αγάπης για τον δοκιμαζόμενο λαό δεν νοιάστηκε ούτε μια στιγμή για την καταστροφή που ερχότανε.Όταν ο αρχιαπατεώνας Σημίτης ανέμιζε τα ευρώ πλάι με τον Παπαδήμο ουδείς φανταζότανε πως ξεκινούσε η πτώση.Νομίζαμε πως γίναμε ευρωπαίοι,αλλά την επομένη κανείς δεν μίλησε για τις τρελές ανατιμήσεις των βασικών προϊόντων που τώρα έχουνε φτάσει στα 300% και στα 500% και εμείς (ΑΝ ) πληρωνόμαστε με μισθούς δεκαετίας ΄90.
  6. Κανείς δεν μίλησε για τα εργοστάσια που κλείσανε αφού κανείς δεν σκέφτηκε εκτός από την ΒΙΟΜΕ να αναλάβουν οι εργάτες.Αλλά βέβαια νομικό πλαίσιο δεν υπήρχε,ούτε υπάρχει αλλά άν θέλετε να μάθετε το γιατί να ρωτήσετε αυτούς τους εθνοπατέρες που βγάζανε ονειρεμένες ομιλίες γεμάτες ελπίδα για μια Ελλάδα που όλο αλλάζει αλλά που αλλάζει στην ατίθετη κατεύθυνση.Θυμάσαι συμπολίτη τότε που τους χειροκροτούσες;
Επιτέλους ακούστηκε και μια μεγάλη αλήθεια για αυτές τις παλιοπουτάνες τους δημοσιογράφους που έβγαλαν καλό μεροκάματο για να τρομοκρατούν κάθε βράδυ τον κοσμάκη.Αυτά τα παλιοσκουλήκια σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν ήδη αυτοκτονήσει,όχι από ντροπή, αλλά από φόβο για την δίκαιη τιμωρία τους.Αλλά τώρα με μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται με πάθος το όραμα της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων,για μια κυβέρνηση που φυλάττει καλά την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και πράττει ανάλογα το κάθε λογής λαμόγιο μπορεί να κοιμάται ήσυχο εκτός από αυτούς που την πληρώνουν για να νιώσει κι ο νοικοκυραίος λίγη δικαίωση…
Δημοκρατία δεν υπάρχει στην Ελλάδα.Το πολίτευμα και οι εκπρόσωποί του υπερασπίζονται τους αριστοκράτες και τα χιλιάδες γρανάζια τους,που κινούν αυτό το σύστημα της απανθρωπιάς και της εκμετάλλευσης.’Οποιος επιθυμεί πραγματική και άμεση δημοκρατία,το πρώτο που έχει να κάνει είναι να ρίξει με κάθε τρόπο οποιαδήποτε κυβέρνηση που υπερασπίζεται τους αστούς.Το δεύτερο είναι να αναλάβει πλέον ενεργά το προλεταριάτο και να εκπληρώσει τον ιστορικό του ρόλο με την Κομμούνα.
Κι αν όλα αυτά ακούγονται παρωχημένα ή φαίνονται αδύνατα,το μόνο που έχετε να σκεφθείτε συμπολίτες είναι το τρομερό παρόν που βιώνετε και το ακόμη χειρότερο μέλλον που ετοιμάζουν αυτοί που διαπραγματεύονται για εσάς χωρίς εσάς.Αυτός ο εφιάλτης είναι τελείως πραγματικός και προσχεδιασμένος από τους κάθε είδους εθνοσωτήρες,τους υπερπατριώτες που χαρίζουν στα αφεντικά αυτά που  ζητάνε από τους εργάτες.
Γιατί σε έναν κόσμο ή σε μια κοινωνία δύο και περισσότερων ταχυτήτων το μέλλον του πιό αδύναμου,του πιό αργού,έχει ήδη κριθεί.Με τον λυσσασμένο λύκο δεν διαπραγματεύεσαι.Τον σκοτώνεις πριν σε σκοτώσει αυτός.έτσι απλά.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αποφασίσετε να πάρετε την ζωή σας στα χέρια, καλό θα είναι να το κάνετε οπλισμένοι.Γιατί η λιτότητα δεν γκρεμίζεται με λιτανείες.
Για το γκρέμισμα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,ούτε συμβιβασμός ούτε ρήξη.Μονάχα επανάσταση.Τώρα, χθές και για πάντα!
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγραφή Σαλμά: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αντάρτες βουλευτές της ΝΔ και ο φόβος για ξήλωμα του γαλάζιου πουλόβερ

Για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία η διαγραφή Σάλμα ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της συμπεριφοράς που είχε τους τελευταίους μήνες απέναντι...