Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Στέρεη βάση για συζήτηση οι προτάσεις της Αθήνας – Συμφωνία στα τέλη της εβδομάδας

Μια βάση «στέρεα και σφαιρική» αποτελούν οι προτάσεις της Ελλάδας, σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει δουλειά και πως όλες οι πλευρές αναζητούν μια συμφωνία που δεν έχει πλησιάσει.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, εξέφρασε την καταρχήν ικανοποίησή του για τις ελληνικές προτάσεις, αναφέροντας πως «με μια πρώτη ματιά αποτελούν στέρεη βάση για συζήτηση» και πρόσθεσε πως απαιτείται εντατική δουλειά, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία στα τέλη της εβδομάδας», συνιστώντας, παράλληλα, υπομονή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανέφερε πως οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν ένα ευπρόσδεκτο βήμα, αλλά απαιτείται περισσότερη δουλειά μαζί
με τους θεσμούς. Όπως είπε, το Eurogroup θα συγκληθεί εκ νέου εντός της εβδομάδας. «Χρειαζόμαστε συμφωνία τις προσεχείς ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Eurogroup: Θετικό βήμα οι προτάσεις της Ελλάδας
Ως θετικό βήμα εκτίμησε τις νέες προτάσεις της Ελλάδας το Eurogroup, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από το τέλος της σημερινής έκτακτης συνεδρίασής του.
«Το Eurogroup καλωσορίζει τις νέες προτάσεις, που υποβλήθηκαν από τις ελληνικές αρχές σήμερα το πρωί» αναφέρει το ανακοινωθέν, και προσθέτει πως αυτές «αποτελούν θετικό βήμα για τη διαδικασία».
Όπως αναφέρει το Eurogroup, ζητήθηκε από τους θεσμούς να ξεκινήσουν την ανάλυση των νέων προτάσεων και σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές να υπάρξουν οι κατάλληλες προεργασίες, ώστε να υπάρξει μία τελική συμφωνίας εντός της εβδομάδας.
«Το Eurogroup ίσως πραγματοποιήσει ακόμη μία συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα» καταλήγει το ανακοινωθέν.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...