Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Άμεση Διακοπή της «Διαπραγμάτευσης»-Αναστολή Πληρωμών και Εκπόνηση Αναπτυξιακού Σχεδίου

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης αποκαλύπτουν πλήρως την πρόθεση των δανειστών-τοκογλύφων: με πρόσχημα την αντιμετώπιση του χρέους αποσκοπούν στη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους και κατ’ επέκταση σε ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και συντάξεις πείνας, χωρίς δικαιώματα, με κατεστραμμένο το κοινωνικό κράτος, εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και τους Έλληνες γονατισμένους χωρίς εθνική αξιοπρέπεια,
παραδομένους στις ορέξεις των πλέων επιθετικών, άνομων συμφερόντων της διεθνούς τοκογλυφίας. Θέλουν να ολοκληρώσουν την ολοκληρωτική νεοφιλελευθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, προχωρώντας από την υπογραφή του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου σε ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο μάλιστα θα φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών της νέας Κυβέρνησης.

Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία η Κυβέρνηση οφείλει να σταθμίσει σωστά την κατάσταση και να πάρει επιτέλους τις αποφάσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο και θα οδηγήσουν σε μια ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Συνιστούμε στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό να σταματήσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις - κοροϊδία και να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό λέγοντάς του όλη την αλήθεια για τις πραγματικές επιδιώξεις των «εταίρων», καταγγέλλοντας το ρόλο του Σαμαρά, του Θεοδωράκη και των άλλων εγχωρίων αντιπροσώπων της διεθνούς του νεοφιλελευθερισμού, καθώς και των συστημικών ΜΜΕ, που είναι εργαλεία στα χέρια των ντόπιων μεγαλοεργολάβων. Καλούμε την Κυβέρνηση να καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να πληρώσουμε καμία δόση προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο διάστημα συνεχίζουν την ίδια παρελκυστική τακτική.

Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει / εκπονήσει, έστω τώρα, άμεσα ένα εναλλακτικό, ριζοσπαστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, προτάσσοντας την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ενταγμένο στην αναγκαία, συνεχώς ωριμάζουσα προοπτική του σοσιαλισμού. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει ένα σταθερό, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την αποκατάσταση και προοδευτική μετεξέλιξη των εργασιακών σχέσεων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας χωρίς ιδιωτικοποιήσεις ζημιογόνες για τη χώρα και ξεπουλήματα, ένα νέο προσανατολισμό στη λειτουργία του δημοσίου που θα συνοδεύεται από μεγάλες δημόσιες επενδύσεις υποδομών, την κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων προς διευκόλυνση των επενδύσεων και της παραγωγικής δραστηριότητας σε συνάρτηση με τα ιδιαίτερα εγχώρια χαρακτηριστικά. Ένα σχέδιο που θα οδηγήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας, στον εξορθολογισμό και στην επέκταση των δημοσίων αγαθών, του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς υφεσιακές και κοινωνικά ανάλγητες περικοπές, στην ενίσχυση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένα ρεαλιστικό, ριζοσπαστικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που, νομιμοποιημένο από την ελληνική κοινωνία, θα διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση εντός και εκτός ευρωπαϊκών «θεσμών».

Ειδάλλως, εδώ που έφθασαν τα πράγματα η εμμονή στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής θα συνιστά, εκ μέρους της Κυβέρνησης, αποδοχή των πλέων σκοτεινών νεοφιλελεύθερων σχεδίων σε βάρος του παρόντος και του μέλλοντος του ελληνικού λαού.
 http://sosialistiki-prooptiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κομισιόν: Μεγαλύτερη η ύφεση της ΕΕ απ' ό,τι αναμενόταν

Η οικονομία της ΕΕ θα βιώσει φέτος βαθιά ύφεση ιστορικών διαστάσεων, τα σημάδια της ύφεσης φαινόντουσαν στις ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019...