Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αυξάνονται εντός της Γερμανίας οι επικριτικές φωνές απέναντι στη στάση του ΔΝΤ

Ολοένα αυξανόμενες είναι, ακόμη και εντός της Γερμανίας, οι επικρίσεις κατά του ΔΝΤ για τη σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Οι Γερμανοί Πράσινοι κατηγορούν το Ταμείο πως επιθυμεί να επιβάλει στην Αθήνα την άποψή του για την οικονομική πολιτική, ενώ κριτική ασκείται και από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
«Έχω την εντύπωση ότι πλέον το ζήτημα δεν είναι αν η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει ένα λογικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα, αλλά αν εφαρμόζει τις πολιτικο-οικονομικές απόψεις του ΔΝΤ», δήλωσε ο ειδικός επί των οικονομικών θεμάτων των Πρασίνων Γκέρχαρντ Σικ και πρόσθεσε: «Όμως αυτό δεν μπορεί
να γίνεται σε μια δημοκρατία». «Παραμένει απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων με ποιο τρόπο θα εξυγιανθεί το κράτος τους», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της επιτροπής Θεμελιωδών Αξιών του SPD Γκεζίνε Σβαν κατήγγειλε χθες το βράδυ, σε τηλεοπτική εκπομπή στο ARD, τη «νεοφιλελεύθερη» στάση του ΔΝΤ. Όπως είπε, η στάση του Ταμείου είναι εντελώς λανθασμένη, διότι δεν δίνει καμία ευκαιρία σε διαφορετικές οικονομικές απόψεις, όπως αυτές που έχουν οι Έλληνες. Η γνωστή πολιτική επιστήμονας εκτιμά ότι οι συνεχιζόμενες επικρίσεις των ελληνικών προτάσεων είναι πολιτικά υποκινούμενες.
Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την Αθήνα να προχωρήσει με τις διαπραγματεύσεις και επέμεινε ότι σε αυτές θα πρέπει να εξακολουθήσει να συμμετέχει το ΔΝΤ.
Παρ’ όλα αυτά, καταγγέλλει τις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα πρέπει να συμφωνούν. «Πιστεύουμε ότι οι θεσμοί έχουν υποχρέωση να καταλήξουν σε μια κοινή θέση», επεσήμανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης. Υπογράμμισε, όμως, ότι «δεν νοείται» μια λύση στην ελληνική κρίση χρέους χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...