Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σούζη, και τρως και ψεύδεσαι

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Ακούω φίλους και γνωστούς στην Ελλάδα να είναι μουδιασμένοι και φοβισμένοι με την ενδεχόμενη νίκη του «Όχι» και την πιθανότητα ενός Grexit.
Εκτός φυσικά από τον φυσιολογικό φόβο για το άγνωστο, υπάρχει και ο «χρόνιος ραγιαδισμός» αρρώστια φοβερή και δύσκολα ιάσιμη στην οποία η αλλαγή της συμπεριφοράς του ασθενή έχει τεράστια σημασία.
Γι” αυτό, επίτρεψε μου μερικές επισημάνσεις για όσους φοβούνται και σκέφτονται πως το «Ναι» θα τους κρατήσει ζωντανούς. Τους ίδιους ή τα λεφτά τους.
1. Αν κύριε Κακομοίρογλου ψηφίσεις την Κυριακή το «Ναι» επειδή έχεις τα ευρώ σου στην τράπεζα και φοβάσαι μην τα χάσεις, μάθε τουλάχιστον αυτό για να μην λες μετά πως
πιάστηκες ξανά «μαλάκας». Αν βγει το «Ναι» θα ακολουθήσει το Bail in για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, δηλαδή ένα μέρος των χρημάτων σου -δεν ξέρεις ακόμα ποιο- θα κατασχεθεί και θα χρησιμοποιηθεί για την σωτηρία της τράπεζας του Σάλλα και των υπολοίπων τραπεζών. Δεν πρόκειται για κινδυνολογία αλλά επίσημο σχέδιο της ΕΚΤ που έχει αναγγελθεί και εφαρμοστεί στην Κύπρο. Οπότε, όταν σου φάνε τα λεφτά οι «εταίροι», μην φοβηθείς να νιώσεις «μαλάκας». Θα είσαι μια κι εσύ θα τους έχεις ψηφίσεις.
2. Φτωχοί αμόρφωτοι ραγιάδες που κατοικείτε την ομορφότερη γωνιά του πλανήτη, μην φοβάστε. Κάντε λίγο υπομονή και να ελπίζετε όχι στον θεό που δεν υπάρχει αλλά στις διεθνείς αγορές που -καλώς ή κακώς- ορθώνονται γύρω μας και επηρεάζουν τις μοίρες μας. Αυτή την φορά οι αγορές είναι «φίλοι μας». Πριν από λίγο ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε πως «οι αγορές δεν είναι έτοιμες για ένα Grexit». Do you know what is meant? Στα αυτιά μου ακούω ήδη τον Αντώνη Καλογιάννη να τραγουδάει στο αυτί της Μέρκελ: «Έχουν στήσει παραγάδι, σας αρέσει η Ελλάδα miss, τι θα κάνετε το βράδυ/ do you like fräulein the Greece». Θα ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι!
3. Ψηφίζοντας το «Ναι», υπογράφεις την μείωση του μισθού σου, την κατάργηση των δικαιωμάτων σου, το πετσόκομμα της σύνταξης σου. Μην μου κάνεις μετά τον «Αλέκο»!
4. Η ΕΚΤ έχει «κλάσει μέντες» και συνεχίζει την παροχή ρευστότητας μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει την χώρα να καταστραφεί και να μην εφαρμόσει “capital controls”. Θα έπρεπε εδώ και καιρό να τα είχε εφαρμόσει επειδή γνωρίζει –ή θα όφειλε να γνωρίζει– ότι είσαι εντελώς «χέστης» και ξημεροβραδιάζεσαι έξω από τα ΑΤΜ επειδή φοβάσαι αλλά δεν διαμαρτύρεσαι έξω από την Βουλή ή τα γραφεία της ΕΕ επειδή βαριέσαι και συνήθως έχεις κάτι «καλύτερο» να κάνεις.
5. Φτωχέ υπηρέτη των ξένων αφεντάδων, αφού ρίξεις το «Ναι» να μην ξεχάσεις να πεις στον γιόκα σου στην επόμενη παρέλαση να παραδώσει την γαλανόλευκη σημαία στον αριστούχο Αλβανό συμμαθητή του. Εκείνου ο πατέρας έχει αρχίδια και στην ζωή του έχει μάθει να αγωνίζεται για το ψωμί και όχι να κωλογλείφει τον βουλευτή και την αφέντρα Άνγκελα. Εσύ κράτα την σημαία για την Eurovision και το Mundial. Οπαδός με την πολιτική. Οπαδός και με την πατρίδα σου.
6. Και τελικά φιλαράκο, αν δεν αντέχουν οι ώμοι σου το φορτίο, άστο στους άλλους. Μείνε σπίτι σου και δες τα πρωινάδικα του Megamou. Εγώ έρχομαι για να βροντοφωνάξω το ΟΧΙ. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν γουστάρω να σαπίσω στην Εσπερία. Γιατί κλείνω τα μάτια κι ακούω την θάλασσα μου, αγναντεύω τον γαλάζιο μου ουρανό που κράτησα κρυμμένο μέσα μου από την μέρα που με ανάγκασαν να φύγω. Θα έρθω ελπίζοντας ότι αυτή την φορά ίσως κερδίσω. Κι αν αυτή την φορά κερδίσω εγώ, ίσως και να έχουμε όλοι δικαίωμα στην ελπίδα. Αν κερδίσεις όμως εσύ, θα σαπίσουμε και οι δύο. Σε μέρη διαφορετικά. Όμως εκεί όπου θα σαπίζω εγώ, δεν θα πεινάω. Εσύ;
Φιλιά από Εσπερία
Ηλίας
ΥΓ1 Οφείλω ένα μεγάλο συγγνώμη επειδή έγραψα σε ένα πρόσφατο κείμενο μου που ανέβασε στο blog o Πιτσιρίκος, ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή. Mea Culpa! Πρόκειται για κλεφταράδες που έχουν καταχραστεί την σφραγίδα ενός ιστορικού και ηρωικού κόμματος. Πιπέρι στο στόμα μου, αν ξαναπώ λέξη καλή για τα αυτιστικά αυτά καθάρματα.
ΥΓ2 Συγκλονιστική η συγκέντρωση των Ισπανών συντρόφων στην Μαδρίτη για την υπεράσπιση της Ελλάδας. Gracias!
ΥΓ3 Πού να βλέπατε την συγκέντρωση συμπαράστασης που έγινε στην Λευκωσία. Τι δεν την είδατε; Μάλλον επειδή οι Κύπριοι πιστεύουν ότι είναι ίδιοι με τους Εγγλέζους και παραμένουν φλεγματικοί. Οι Εγγλέζοι βέβαια δεν έχουν την ίδια γνώμη με αυτούς, αλλά μην τους το πείτε γιατί θα τους πικράνετε πολύ. Και ξέρετε οι Κύπριοι δεν το ξεπερνούν εύκολα. «Δεν ξεχνούν»! Σχεδόν ποτέ!
ΥΓ4 Πιτσιρίκο, την Κυριακή θα είναι πιο εύκολο να βρεθούμε. Θα στείλω mail με στοιχεία.
(Αγαπητέ Ηλία, γίνεται ένας πόλεμος στα μυαλά και στις ψυχές των Ελλήνων. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Εξαιρετική ιδέα το δημοψήφισμα, για να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Θα τα πούμε από κοντά την Κυριακή. Να είσαι καλά.)
http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...