Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Παρασκηνιακές κινήσεις, πολιτικές ζυμώσεις και ο ρόλος Καραμανλή στο δημοψήφισμα

Κίνημα υπέρ της ενεργού συμμετοχής του πρώην πρωθυπουργού,  Κώστα Καραμανλή στην μάχη του δημοψηφίσματος υπέρ του «ναι» έχει σχηματιστεί στο παρασκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» πάρα πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες έχουν ενεργοποιηθεί και έχουν στείλει διάφορα μηνύματα προς τον πρώην πρωθυπουργό, ώστε ο Καραμανλής να ηγηθεί του φιλοευρωπαϊκού μετώπου για το «ναι». Πολλοί λένε ότι θα ήθελαν και του το έχουν πει, να ηγηθεί ο κ. Καραμανλής και να προσωποποιήσει το «ναι» και
μάλιστα του έχουν ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βγει στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Το αίτημα αυτό έρχεται, όχι μόνο από την πλευρά στελεχών της ΝΔ, αλλά και από πολιτικούς άλλων χώρων, κεντρογενών, όπως από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με το επιχείρημα: «Ο Καραμανλής είναι ο μόνος που έχει διεισδυτικότητα σε λαϊκά στρώματα».
Ο κ. Καραμανλής που είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που τον ενημέρωσε για την απόφαση του Πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, έκανε την πρώτη κίνηση με τη δήλωσή του το πρωί του περασμένου Σαββάτου.
Μάλιστα, ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο συναντήθηκε τυχαία στο εντευκτήριο της Βουλής το βράδυ του Σαββάτου, φέρεται να του είπε σε μια σύντομη συζήτηση, για τη δήλωση του: «αυτό έχει την πολιτική σημασία του».
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...