Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κουρουμπλής: «Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική»



Την εκτίμησή του ότι θα πρυτανεύσει η λογική τελικά στις συζητήσεις της Αθήνας με τους θεσμούς εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το πρωί σε δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή.

«Πιστεύω εν κατακλείδι ότι θα πρυτανεύσει η λογική σε όλους, θα βρεθεί ο κοινός τόπος διότι κανείς δεν μπορεί να πάρει επάνω του την ευθύνη διάλυσης της Ευρωζώνης. Και αυτά που ακούγονται ότι θα φύγει η Ελλάδα και όλα θα είναι καλά είναι για εκείνους που δεν γνωρίζουν και κυρίως για τους αδαείς», είπε.

Ο κ. Κουρουμπλής επίσης ανέφερε ότι πιστεύει πως «τα μέτρα που ο κ. Τσίπρας έχει παρουσιάσει
είμαι βέβαιος ότι θα περάσουν γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι μια στιγμή δύσκολη, τα περιθώρια είναι πλέον μηδαμινά και αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να πάρει ο,τι είναι δυνατό».

«Από εκεί και πέρα εφόσον η συμφωνία θα έχει μέσα και αναπτυξιακό πακέτο και θα έχει προσδιορισμό με βάση το δημόσιο χρέος, διότι χωρίς να υπάρχει αυτό το μήνυμα στις αγορές επενδύσεις στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνουν, το γνωρίζει καλά ο κ. Τσίπρας, ο κ. Τσίπρας δεν θα έρθει πίσω χωρίς να έχει στις βαλίτσες σου σε ο,τι αφορά στα στοιχεία της συμφωνίας το ζήτημα το αναπτυξιακό και το ζήτημα του χρέους», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολες στιγμές, δύσκολες οι ώρες, η κυβέρνηση πραγματικά διεξάγει μια δύσκολη διαπραγμάτευση, οι θεσμοί απαιτούν να επιβάλλουν όρους που εκ των πραγμάτων άλλη μια φορά αν εφαρμοστούν θα αποδειχθεί ότι δεν συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην ουσία μπορούν να συμβάλλουν στην καταστροφή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

«Ο Πρωθυπουργός έχει καταθέσει μια πρόταση όχι γιατί αυτή θα ήταν η επιλογή που θα ήθελε αλλά κάτω από τις δεδομένες συνθήκες. Και ενώ είχε γίνει σχεδόν δεκτή η πρόταση αυτή και πάνω σε αυτή την πρόταση θα μπορούσε να οικοδομηθεί η συμφωνία αποδεικνύεται την τελευταία στιγμή ότι φέρνουν στο τραπέζι κάθε ώρα και νέα ζητήματα», εκτίμησε.

Επισήμανε ότι «πρέπει να καταλάβουν ότι η χώρα έχει μια κυβέρνηση η οποία δεν θα τελεί υπό υπαγόρευση, διότι πέντε χρόνια συνήθισαν να έχουν κυβερνήσεις και υπουργούς που να δίνουν εντολές και να εκτελούνται».

Τέλος ο κ.Κουρουμπλής τόνισε ότι: «νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έδωσε σαφή εντολή στις 25 Ιανουαρίου και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικιοκρατούμενη χώρα, είναι εταίρος, έχει εκκρεμότητες, έχει ενδεχομένως και χρέη, από εκεί και πέρα δεν παύει να είναι μια οντότητα την οποία οφείλουν να σεβαστούν».
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...