Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Νίκος Ξυδάκης: «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της ιστορίας του»



Την άποψη ότι η Αθήνα έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια με την πρότασή της για την επίτευξη συμφωνίας, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε για τα περιθώρια των υποχρεώσεων της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε ότι «η Αθήνα έδειξε ότι έχει φτάσει στο τέλος, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Ας μιλήσει η Ευρώπη. Μίλησε προχθές. Ακόμη και η κ. Μέρκελ είπε κάτι. Έβγαλε, όμως, έξω το χρέος, ως μη όφειλε. Δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω από την υπόσχεση του Νοεμβρίου του 2012».


Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία και εάν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Μέχρι την Τρίτη, που είναι η 30ή Ιουνίου, έχουμε καιρό να το δούμε. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της ιστορίας του. Ή θα υποταχθεί και θα συντριβεί σε αυτά που του ζητάνε οι ακραίοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι ή θα κοιτάξει τη ζωή του. Εμείς κάναμε όλα τα βήματα. Ο έλληνας Πρωθυπουργός κατέθεσε μία υπόθεση εργασίας, ένα σενάριο. Είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοστεί. Με πολύ πόνο και πάρα πολύ αίμα».
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...