Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Κουρουμπλής: Χρονοδιάγραμμα για το νοσοκομείο - φάντασμα στη Σαντορίνη


Την άμεση λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης – το οποίο παραδόθηκε το 2010 και από τότε παραμένει ερμητικά κλειστό – δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με φορείς του νησιού έκανε λόγο για ένα «δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού», που πρέπει «να λάβει σάρκα και οστά».

Στη σύσκεψη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος
Καρβούνης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλός της ΑΕΜΥ Μιχάλης Σταύρου και Μαρία Καραφώτη-Φωτιάδου αντίστοιχα.

Οι φορείς επεσήμαναν την ανάγκη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης προκειμένου ο θηραϊκός λαός να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επαρκούς στελέχωσής του. 

Ο κ. Κουρουμπλής όρισε νέου ραντεβού σε 15 ημέρες προκειμένου να οριστούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο για τη σύσταση του οργανισμού όσο και για τη διαδικασία στελέχωσής του, με απώτερο σκοπό τη συντομότερη λειτουργία του νοσοκομείου. 

Σημειώνεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα της Σαντορίνης δυναμικότητας 50 κλινών κόστισε περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ, όμως επί πέντε χρόνια παραμένει νοσοκομείο - φάντασμα. 

Το αποτέλεσμα είναι οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων αλλά και του χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το νησί κατά τους θερινούς μήνες να καλύπτονται από το Κέντρο Υγείας και από τους ιδιώτες. Μοιραία, οι διακομιδές στην Κρήτη ή στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι μονόδρομος για τα σοβαρά περιστατικά. 
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...