Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Παπαδημούλης: H Ευρωπαϊκή δεξιά θέλει μια ευρωζώνη αλά καρτ

«Οι αριθμοί και τα στοιχεία δείχνουν ότι το ισχύον πλαίσιο της Οικονομικής Διακυβέρνησης έχει αποτύχει. Γιατί έχουν μεγαλώσει οι ανισότητες, κοινωνικές και περιφερειακές, γιατί η οικονομία της Ευρωζώνης τα πηγαίνει πολύ χειρότερα από την οικονομία των ΗΠΑ», ανέφερε στην παρέμβαση του ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για την επανεξέταση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΟΝΕ.
 Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με την Έκθεση επανεξέτασης του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης, είπε
συγκεκριμένα::
«Οι αριθμοί και τα στοιχεία δείχνουν ότι το ισχύον πλαίσιο της Οικονομικής Διακυβέρνησης έχει αποτύχει. Γιατί έχουν μεγαλώσει οι ανισότητες, κοινωνικές και περιφερειακές, γιατί η οικονομία της Ευρωζώνης τα πηγαίνει πολύ χειρότερα από την οικονομία των ΗΠΑ, γιατί η ανεργία και η φτώχεια έχουν αυξηθεί, γιατί το χρέος των 15 από τα 19 κράτη της Ευρωζώνης είναι πάνω από τις προβλέψεις των Συνθηκών - και αυξήθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, και τέλος, επειδή οι επενδύσεις είναι κάτω.
Άρα χρειάζονται αλλαγές. Και αυτές τις αλλαγές δεν τις προτείνει η έκθεση Μπερέζ. Στον τομέα της φορολογίας, των επενδύσεων, στον τομέα της ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής, στη στρεβλή αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης... Όχι γιατί η εισηγήτρια δεν τις ήθελε ή δεν τις πρότεινε αρχικά, έστω και ανεπαρκώς, αλλά γιατί αποδέχθηκε, σε έναν κακό συμβιβασμό, τις πιέσεις της ευρωπαϊκής δεξιάς, που θέλει μια Ευρωζώνη α λα καρτ: να βολεύει μόνο τους πλούσιους και τους ισχυρούς».
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανατροπή: Ποια ΙΧ θα περνάνε από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο

Ριζικές αλλαγές στους ελέγχους του γερασμένου στόλου οχημάτων ενώ έρχονται και εντατικοί έλεγχοι από «Ράμπο» του υπουργείου Υποδομών και...