Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σουλτς: Θα κάνω τα πάντα για να μην φθάσουμε σε Grexit

Την πρόθεσή του να κάνει τα πάντα προκειμένου να μην φθάσουμε σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ωστόσο, σε προδημοσίευση από το Focus αποσπάσματος συνέντευξης που θα δημοσιευθεί αύριο στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, προειδοποιεί ότι «δεν γίνεται να βγει κανείς από την Ευρωζώνη, να μην πληρώσει τα χρέη του, αλλά να περιμένει ότι θα εξακολουθήσουν να ρέουν γενναιόδωρα τα χρήματα από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μοιραίο σημάδι», δήλωσε ο Γερμανός
 αντικαγκελάριος και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε κλειστή κομματική εκδήλωση στο Βερολίνο, σύμφωνα με το Focus και πρόσθεσε:
«Ο εθνικισμός αυξάνεται ήδη παντού στην Ευρώπη και μια αποτυχία στο δράμα του χρέους θα ενίσχυε αυτή την τάση. Υπάρχει ο κίνδυνος μιας ευρωπαϊκής αποσύνθεσης».
Την ίδια ώρα ο οικονομολόγος, Πέτερ Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse», υποστηρίζει ότι βραχυπρόθεσμα ένα Grexit θα έριχνε την ελληνική οικονομία στο χάος, με τεράστιο πληθωρισμό, αλλά οι συνέπειες για τη Γερμανία και την παγκόσμια οικονομία δεν θα ήταν μεγάλες.
«Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σοκ όπως μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers», δηλώνει ο κ. Μπόφινγκερ, αλλά προειδοποιεί ότι ένα Grexit θα άλλαζε τον χαρακτήρα της Ευρωζώνης και θα προσέλκυε κερδοσκόπους. Εάν μια χώρα αποκτούσε οικονομικά προβλήματα, θα γίνονταν υποθέσεις για μια περαιτέρω έξοδο από το ευρώ, εξηγεί και τονίζει ότι αυτό ανεβάζει τους τόκους και οδηγεί σε εκροή κεφαλαίων.
«Έτσι αποσταθεροποιούνται οι χώρες», δηλώνει και σημειώνει ότι ελπίζει σε μια λύση της τελευταίας στιγμής, «όπως συνηθίζεται στην Ευρώπη».
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...