Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας χρειάζεται μια ευκαιρία και αρκετό χρόνο

Τόσο συνοπτικές διαδικασίες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, σπάνια καταγράφονται στην ιστορία της Ευρώπης. Για το χθεσινό Eurogroup και τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής ο λόγος.
Μόλις που πρόλαβε ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να πει στον Αλέξη Τσίπρα «game is over» (το παιχνίδι τελείωσε) για να λάβει την απάντηση ότι «η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους και 3 εκατ. φτωχούς ενώ χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι
παιχνίδι». Και να του επισημάνει ότι δεν πρέπει «να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».
Η Ευρώπη μια αγαπημένη οικογένεια. Με τον Σόιμπλε και τα… παπαγαλάκια του να ζητάνε σκληρότερα μέτρα, τη Μέρκελ να θέλει λύση πριν από τη Δευτέρα πριν ανοίξουν οι αγορές, κάποιους να βλέπουν ναυάγιο και άλλους να αισιοδοξούν για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στο επόμενο διήμερο. Και τους λογής- λογής λομπίστες να οργιάζουν. Και τους πυροβολημένους, εσωτερικού και εξωτερικού, να αναβαίνουν στα κάγκελα. Ότι του φανεί, του Λωλοστεφανή.
Προσώρας, τίποτα δεν κερδήθηκε και τίποτα δεν χάθηκε. Κέρδη και ζημιές καταγράφονται, αλλά το ταμείο θα γίνει στο τέλος, που δεν είναι μακριά.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα αναλάβουν να ενοποιήσουν τις δύο προτάσεις ώστε να υπάρξει μια νέα ενιαία εισήγηση η οποία να μπορέσει να γίνει αποδεκτή και από τη χώρα μας και από τους δανειστές.
Τα μικρά βήματα οπισθοχώρησης που έγιναν από τους δανειστές στο ΕΚΑΣ και στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δείχνουν ότι περιθώρια υπάρχουν. Αντιθέτως η επιμονή για 23% ΦΠΑ στην εστίαση και στα όρια ηλικίας για τις συντάξεις, φαντάζουν δύσκολα να ξεπεραστούν. Οι διαφορές είναι τόσο μικρές, αλλά ταυτόχρονα και τόσο… μεγάλες.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Αν φυσικά εξασφαλίσει ότι οι τελευταίες κόκκινες γραμμές δεν θα πατηθούν. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η στάση που τηρήθηκε έναντι των δανειστών δεν έχει μειώσει τη δημοφιλία του Πρωθυπουργού και ότι αυτό του δίνει το δικαίωμα να παραμείνει κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού κυβερνώντας.
Τούτο σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται την ευκαιρία και τον χρόνο.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...