Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Σχέδιο για εξάμηνη παράταση με σκληρά μέτρα και δεσμεύσεις

Ηχηρά μηνύματα προς την Ελλάδα να αποδεχθεί λύση αλλιώς θα χρεοκοπήσει, έστειλαν οι δανειστές. Αγωνιώδεις προσπάθειες για την κατάθεση νέας πρότασης μέχρι τη Δευτέρα.

Της Μαρίας Βουργάνα

Με κεντρικό ζητούμενο μια εξάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, με διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης ώστε η χώρα να καλύπτει τις εξωτερικές της υποχρεώσεις, κυβέρνηση και δανειστές βρίσκονται στην τελική ευθεία για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής Ευρωζώνης τη Δευτέρα (και για το Eurogroup που θα προηγηθεί), από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Μια ευθεία με πολλά... αγκάθια καθώς από τις δύο πλευρές εξαπολύονται επιθέσεις και τελεσίγραφα,
ενώ διατηρούνται στο ακέραιο οι «κόκκινες» γραμμές, καθιστώντας δύσκολη τη διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας στο Eurogroup και θα συνεχιστεί σε επίπεδο ηγετών.

Τις τελευταίες ώρες καταβάλλονται προσπάθειες προσέγγισης των δύο πλευρών ώστε να διαμορφωθεί μια ελάχιστη βάση για συμφωνία τη Δευτέρα, με τους δανειστές να πιέζουν ασφυκτικά για νέες αξιόπιστες προτάσεις από την Αθήνα που θα συνοδεύονται με υπαναχωρήσεις από τις «κόκκινες» γραμμές κυρίως όσον αφορά τις συντάξεις και τις εισπράξεις του ΦΠΑ.

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...