Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δ. Στρατούλης: Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα υποκύψει η κυβέρνηση

«Ούτε μία στο εκατομμύριο» δεν θα υποκύψει η κυβέρνηση διαμήνυσε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο για την επαναφορά της σύνταξης στους υπερήλικες ομογενείς, την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. ΗΝΔ, που είχε αποχωρήσει από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, επέστρεψε, αλλά αποχώρησε εκ νέου.
«Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο η κυβέρνηση να υποκύψει στις θρασύτητες απαιτήσεις των θεσμών», υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης τονίζοντας ότι με τις νέες απιτήσεις τους οι δανειστές ζητούν
«τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων».
Επέκρινε μάλιστα τη ΝΔ λέγοντας ότι θα περίμενε «να καταδικάσει το απαράδεκτο κείμενο που ζητά τον εξανδραποδισμό Ελλήνων».
«Τα όνειρα που έχει η ΝΔ, συστημικά ΜΜΕ και μεγάλα συμφέροντα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι ο λαός, η κυβέρνηση και η Αριστερά  θα υποταχθούν στις θρασύτητες απαιτήσεις του κατεστημένου θα σας γίνουν όνειρα θερινής νυκτός και πολιτικοί εφιάλτες. Τελεία και παύλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Έντονα πάντως αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει μνημόνιο 8 δισ. ευρώ και εσείς να μας κατηγορείτε».
Σε χαμηλότερους τόνους ο εισηγητής της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι θα αντιπαρέλθει «τα περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών σεβόμενος τη στιγμή διαπραγμάτευσης».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι η ΝΔ αποχωρεί από τη συνεδρίαση επειδή η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναλύει το δημοσιονομικό κόστος του νομοσχεδίου.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...