Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ζήτημα δεδηλωμένης σε περίπτωση συμφωνίας βλέπουν στη ΝΔ


Ζήτημα δεδηλωμένης της κυβέρνησης, σε περίπτωση που υπογραφεί τελικά η συμφωνία με τους δανειστές, βάζουν στο τραπέζι από τη Νέα Δημοκρατία, έπειτα και από τις τελευταίες δηλώσεις των στελεχών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν ένα μετά το άλλο τα εσωκομματικά μέτωπα.
Με αφορμή την πίεση που άσκησαν χθες προς την κυβέρνηση 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία του ζητούσαν να φέρει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την ώρα που το διαπραγματευτικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρεί να βρει συμβιβαστικό πεδίο με τους εταίρους», στη Συγγρού επαναφέρουν το ερώτημα για
το αν μπορεί να σταθεί κοινοβουλευτικά η κυβέρνηση.
«Κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει δεδηλωμένη να ψηφίσει τη δίκη του νομοθεσία και να την εφαρμόσει μετά», φέρεται να λέει τις τελευταίες ώρες ο Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλητές του, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «από τη δημιουργική ασάφεια, περάσαμε στο απόλυτο χάος».
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ως επιχείρημα, ότι δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ρωτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν στηρίζουν την πρότασή του, όταν δεν ξέρει ακόμα, αν τη στηρίζει το ίδιο του το κόμμα». Σύμφωνα με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη η θέση που εκφράζει ο κ. Σαμαράς φωτογραφίζει και τις προθέσεις του για το τι θα κάνει η ΝΔ, όταν έρθει η ώρα να τοποθετηθεί επί της συμφωνίας.
«Ο κ. Τσίπρας, ψάχνει συνένοχους στα δικά του αδιέξοδα. Εμείς συνένοχοί του δεν πρόκειται να γίνουμε», λένε τα ίδια στελέχη που υπενθυμίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι, να ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ, να αλλάξουν τακτική, να προσχωρήσουν στην «μεγάλη εθνική συνεννόηση» και να βρεθεί κοινός τόπος για να στραφεί η πολιτική της χώρας από τα υφεσιακά μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, προς την ανάπτυξη.
Στην ύπαρξη ζητήματος δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, είχε αναφερθεί πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «όσον αφορά στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση, υπάρχουν κανόνες. Αν απολέσει τη δεδηλωμένη, οφείλει να παραδώσει την εντολή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τη δώσει στο δεύτερο κατά σειρά κόμμα».
 http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...