Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Είμαστε όρθιοι και δίνουμε τη μάχη για τα δίκαια του ελληνικού λαού, δεν φοβόμαστε και θα παραμένουμε ανυποχώρητοι, τόνισε ο υπουργός.
Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε πιέσεις των δανειστών για μειώσεις μισθών και συντάξεων, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ, ή κατά 1,8 δισ. ευρώ, και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, είναι «απορριπτέες αντικοινωνικές και απάνθρωπες» υπογράμμισε.

«Είμαστε όρθιοι και δίνουμε τη μάχη για τα δίκαια του ελληνικού λαού, δεν φοβόμαστε και θα παραμένουμε ανυποχώρητοι σε πιέσεις που αφορούν τις μειώσεις συντάξεων» τόνισε ο Δ.Στρατούλης.

Χαρακτήρισε επίσης ως εσφαλμένα, τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για το ύψος των συντάξεων στην Ελλάδα, σε σχέση με τις συντάξεις που καταβάλλονται στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, οι συντάξεις στην Ελλάδα, έχουν υποστεί λόγω των μνημονίων μειώσεις από 35% έως 50%, με αποτέλεσμα η μέση κύρια σύνταξη να ανέρχεται στα 665 ευρώ και η μέση επικουρική στα 168 ευρώ.

Πρόσθεσε δε, ότι το 40% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις, οι οποίες είναι κάτω από τα όριο τις φτώχειας και το 60% κάτω από 700 ευρώ μεικτά.

«Με αυτά τα δεδομένα», είπε ο κ. Στρατούλης, «δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες μειώσεις οι οποίες θα οδηγούσαν στην επέκταση της ανθρωπιστικής καταστροφής».

Υποστήριξε επίσης, ότι το επίπεδο της δημόσιας χρηματοδότησης κυμαίνεται στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, και κατάληξε λέγοντας ότι οι οικονομικές δυσκολίες των ασφαλιστικών φορέων οφείλονται στην κρίση, τη μείωση των μισθών και την παράλληλη αύξηση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας.

Τα παραπάνω ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΟΓΑ, η οποία είχε θέμα τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας» έτους 2015.

Ο κ. Στρατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας 2015, εξεδήλωσε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στη νέα διοίκηση του ΟΓΑ, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα είναι συνεπής ως προς την κρατική χρηματοδότησή του.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους, ότι με ειδική διάταξη που θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και την άρση ασφαλιστικών αδικιών, προωθείται η απεμπλοκή χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους επειδή έχουν δημιουργήσει οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι με τροπολογία που θα περιληφθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα και επίσης, θα γίνουν ορισμένες άλλες προσαρμογές, ώστε να ανακουφιστούν από τις πολύ υψηλές επιβαρύνσεις των προηγούμενων ετών.
www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...