Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αισιοδοξία για συμφωνία από το Μέγαρο Μαξίμου. Το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα

Μία ώρα και πενήντα λεπτά κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, όπου οι τρεις ηγέτες φαίνεται να συμφώνησαν στην γεφύρωση των εναπομείνασων διαφορών προκειμένου να ¨κλειδώσει¨ η συμφωνία τις επομενες ημέρες.
Με τον χρόνο να τελειώνει ο Αλέξης Τσίπραςεπιχείρησε αργά χθες το βράδυ σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο να γεφυρώσει τις διαφορές που υπάρχουν με τους πιστωτές.Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για μια συμφωνία που πρέπει να "τρέξει"
γρήγορα προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο
χρέος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο τραπέζι μπήκε το θέμα του χρέους και της επίλυσής του, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το που μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή από εδώ και πέρα, το δημοσιονομικό κενό, αλλά και πώς πρέπει να λειτουργούν στο εξής οι θεσμοί έχοντας μια ισχυρή πολιτική κατεύθυνση.
Είναι προφανές πως για τις επόμενες ημέρες της διαπραγμάτευσης το "παιχνίδι" επιστρέφει σε μεγάλο βαθμό στους θεσμούς, βλέποντας πως υπάρχουν ακόμα πολλά να συζητηθούν σε τεχνικοοικονομικό επίπεδο.
Στο τραπέζι της συζήτησης που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 το βράδυ μπήκε και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η συνεχή επαφή που θα έχουν οι τρεις ηγέτες τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Γερμανία, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, επιβεβαίωναν την θέληση και των τριών ηγετών να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, ενώ από το Παρίσι δήλωναν πως η συνάντηση, που είχε πολιτικό χαρακτήρα είχε ως στόχο να πλαισιώνει τον τεχνικό διάλογο χωρίς να τον αντικαταστήσει.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...