Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πυρ ομαδόν από την Αριστερά στην Κυβέρνηση


Πυρ ομαδόν από την Αριστερά στην Κυβέρνηση

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αριστεράς, με επίκεντρο τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, κυβέρνηση και Τρόικα αξιοποιούν το φόβητρο της χρεοκοπίας και με στόχο την ανταγωνιστικότητα «κλιμακώνουν την άγρια αντιλαϊκή επίθεση». Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι έγκαιρα έχει προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση και η ΕΕ οδηγούν το λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στη μόνιμη φτώχεια, για να πληρώσει αυτός τις συνέπειες της κρίσης και να διασφαλίσουν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. «Για να σωθεί ο λαός από την καπιταλιστική κρίση, από την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και επιτακτική η λαϊκή συμμαχία, η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία», τονίζει ο Περισσός.

Με τη φράση «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά», ο ΣΥΝ σχολιάζει δηκτικά τον καιταιγισμό διαρροών περί αδιεξόδου και ρήξης στις χθεσινοβραδινές συζητήσεις κυβέρνησης και Τρόικας, αφού, στη συνέχεια με συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος «ενημέρωσε ότι μέσα σε ένα κλίμα άκρως φιλικό ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά από δέκα ημέρες».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά για αναθεώρηση των οικονομικών στόχων, επειδή «οι τωρινοί δεν του βγαίνουν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων ακόμα πιο βάρβαρων μέτρων για τον ελληνικό λαό». Ο ΣΥΝ μιλά για φαύλο κύκλο ύφεσης , ανεργίας, φτώχειας και για οικονομικά στοιχεία που δείχνουν πλήρη αποτυχία σε κάθε στόχο που έθεσαν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κλείνει τα μάτια σε όλα αυτά και επιμένει «στην εφιαλτική πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης μιλά για προσπάθεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών να κατευνάσει την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία όμως «δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Βαθαίνει απελπιστικά η ύφεση και δεν υπάρχει η αποτελεσματικότητα των μέτρων». Ο κ. Κουβέλης κρίνει αναγκαίο να αναληφθεί άμεσα μια πολιτική πρωτοβουλία για ένα διακρατικό ευρωπαϊκό διακανονισμό του ελληνικού χρέους και προειδοποιεί ότι σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα. «Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα», σημειώνει.

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο κ. Αλ. Αλαβάνος παραλληλίζει με θεατρική παράσταση τις διαρροές περί ρήξης με την Τρόικα, χαρακτηρίζοντας «θέατρο την "επανάσταση Βενιζέλου"» που κατέληξε σε «θλιβερό μονόλογο» του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος «παρείχε πάλι "γη και ύδωρ" στα παγκόσμια καπιταλιστικά κέντρα και τους πρόσφερε, μεταξύ άλλων, την "εργασιακή εφεδρεία" σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα». Μάλιστα, το Μέτωπο επισημαίνει ότι δεν αποκλείει «καταστάσεις σαν και αυτές που γνώρισε η Αργεντινή» και θεωρεί ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα, είναι «η αθέτηση πληρωμών έναντι των πιστωτών της, ακόμη και αν αυτή η στάση συνεπάγεται την έξοδο από το ευρώ».
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου