Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος προς βουλετές του ΠΑΣΟΚ: Θα κάνουμε σκόντο ή φεύγουμε μπροστά;


Σε μια επιχείρηση πειθούς για την αναγκαιότητα του νέου χαρατσιού στα ακίνητα προέβη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε αν «θα κάνουμε σκόντο, ή φεύγουμε μπροστά;» και χαρακτήρισε θετική τη συμφωνία της Ν.Δ. στην επίσπευση της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012.
"Δεν είναι εύκολες για κανένα αυτές οι αποφάσεις. Αν δεν τις παίρναμε, η Ελλάδα θα ήταν ο εύκολος στόχος" και έθεσε το δίλημμα: "Είτε θα θωρακίσουμε τώρα τη χώρα, είτε θα παρατείνουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή, με όποιες συνέπειες υπάρξουν". "Εάν κερδηθεί τώρα το στοίχημα, θα μας καταλογίζουν ότι περικόψαμε συντάξεις. Αν δεν κερδηθεί, τότε η χώρα θα γυρίσει δεκαετίες πίσω, με ιστορικό και εθνικό κόστος", πρόσθεσε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στους δύο κολασμένους μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι να εγκριθεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών. "Η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί μία επικίνδυνη διεθνή κατάσταση, στην οποία η ίδια είναι ένας μικρός συντελεστής", τόνισε και απέδωσε σε οικονομικά κέντρα και στις περιβόητες αγορές την προσπάθεια "να καταστήσουν την Ελλάδα μοχλό για την αμφισβήτηση της Ευρωζώνης". "Μετά την απόφαση της 21ης Ιουλίου κάποια συμφέροντα επιχειρούν να την καταστήσουν αδύναμη για να παίρνει αποφάσεις", υπογράμμισε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε στο ότι δεν επήλθε ρήξη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, παρά το γεγονός ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον έχουν διαψεύσει. "Με την Τρόικα τα πράγματα έγιναν όπως τα είπαμε εγώ και ο Ολι Ρεν. Δεν μπλοφάρουμε - Η συζήτηση δεν γίνεται με χαρτοπαικτικούς όρους", υποστήριξε.
Όσον αφορά στην ύφεση επανέλαβε ότι το 2012 η ύφεση θα παραμείνει, αλλά θα είναι μικρότερη και ανέφερε ότι είναι πολύ θετικές οι μέχρι τώρα απαντήσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI.
Επίσης ανακοίνωσε ότι στις 22 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου και τόνισε ότι σε περίπτωση που
επικυρωθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου, η συμφωνία του Ιουλίου, "θα πέσει χρήμα 7 δισ. στην αγορα και θα γίνει εξόφληση υποχρεώσεων του Δημοσίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...