Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Die Welt: Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπία

Σε σημερινό άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» τονίζει ότι παρά τις εκκλήσεις της Άγκελα Μέρκελ, συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση για μια οργανωμένη πτώχευση της Ελλάδας.

«Στα χρηματιστήρια, η στάση πληρωμών συνυπολογίζεται εδώ και καιρό ως ενδεχόμενο».

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Μίχαελ Μάιστερ, σύμφωνα με τις οποίες το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ως επιλογή «απολύτως θανάσιμη», ενώ εξαπολύει και βολές κατά του αντικαγκελαρίου, Φίλιπ Ρέσλερ, που άνοιξε την κουβέντα για μια «οργανωμένη πτώχευση» της χώρας.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη θέση της κ. Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην ευρωζώνη.

Ωστόσο, διαπιστώνει το δημοσίευμα, το κλίμα στις αγορές διαμορφώνεται στη βάση του ενδεχόμενου μιας ελληνικής χρεοκοπίας ή της προοπτικής εξόδου της χώρας από το ευρώ. Παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα είχε μία τέτοια εξέλιξη, από πλευράς οικονομικών κύκλων διατυπώνεται η θέση ότι η πορεία των επιδόσεων των ελληνικών ομολόγων αποτελεί ένδειξη ότι η χώρα δεν θα κατορθώσει να εξοφλήσει τα χρέη της.

Όπως τονίζει κάτι τέτοιο θα φέρει καίριο πλήγμα στις γερμανικές και κυρίως τις γαλλικές τράπεζες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται τέλος ότι η Ελλάδα δεν δείχνει να μπορεί να βγει από την κρίση, ενώ η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από την εξέλιξη των πραγμάτων επηρεάζει αρνητικά και τις άλλες χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...