Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου: «Αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα» - Μέρκελ: «Στήριξη υπό όρους»

      
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων επανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας πριν το επίσημο δείπνο με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος από την πλευρά της έκανε λόγο για Γερμανική στήριξη, αλλά η Ελλάδα θα «πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της».


Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η πολιτική βούληση για αλλαγές στην Ελλάδα είναι ισχυρή, ενώ όπως υποστήριξε, «παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις ο Ελληνικός λαός, είναι αποφασισμένος να κάνει ότι πρέπει για να μπει η χώρα σε μια πορεία ασφαλείας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα.

Σε ό,τι αφορά την βοήθεια εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην συνεργασία σε μια σειρά τομείς που εκτείνονται από την παροχή τεχνογνωσίας, ως τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει ανάγκη την παροχή τεχνογνωσίας.

Χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετική εξέλιξη την παρουσία κλιμακίου παροχής τεχνογνωσίας εκ μέρους της Κομισιόν στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας θα χρησιμοποιήσει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης, ότι η Ελλάδα πέραν της αντιμετώπισης της κρίσης, θα αναδείξει και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τόσο για να σταθεί στα δικά της πόδια, όσο και για να συνεισφέρει σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της υποστήριξε ότι η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει, ωστόσο η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι έλληνες σηκώνουν μεγάλα βάρη και πληρώνουν για πράγματα που δεν ευθύνονται άμεσα».

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε πως το Βερολίνο αναμένει και την αξιολόγηση της τρόικας, ενώ διαβεβαίωσε πως η Γερμανία θέλει «μια ισχυρή Ελλάδα».

Σημείωσε ακόμη πως εκτός από τις περικοπές η Ελλάδα χρειάζεται και ανάκαμψη.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...