Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Απόσυρση των φορολογικών μέτρων ζητά ο Συνασπισμός

      
Απόσυρση των φορολογικών μέτρων ζητά ο Συνασπισμός Να αποσυρθούν άμεσα «όλα τα φορομπηχτικά μέτρα, μέτρα αντισυνταγματικά, παράνομα, μέτρα κοινωνικής βαρβαρότητας και εξευτελισμού της πατρίδας» ζητά Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού με ανακοίνωσή της και ταυτόχρονα καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τα κοινωνικά κινήματα να αντιταχθούν ενεργητικά στα κυβερνητικά μέτρα.


Η Πολιτική Γραμματεία ανακοινώνει, επίσης, ότι ο Συνασπισμός «θα στηρίξει και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά» και στο πλαίσιο αυτό καλεί τους επιστημονικούς φορείς, και ιδιαίτερα τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα πανεπιστήμια, και τις νομικές σχολές, να διαμορφώσουν το πλαίσιο νομικής αλλά και πρακτικής υποστήριξης.

Εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της κυβέρνησης, η ΠΓ του ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου, που πανηγύριζε για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τις αποφάσεις της συνόδου ηγετών της 21 Ιουλίου 2011, αφού έβαλε ως εθνικό όραμα "ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια", σήμερα επισείει για 6η φορά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της μη είσπραξης της 6ης δανειακής δόσης για να επιβάλλει νέα σειρά βάναυσων μέτρων ενάντια σε εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες και συνταξιούχους».

Επιπλέον κατηγορεί και τη ΝΔ, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει απλώς λάθος συνταγή πολιτικής και απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση των φορολόγησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, προσθέτει η ΠΓ του ΣΥΝ, μένουν ουσιαστικά ανέγγιχτα η μεγάλη περιουσία, τα τεράστια κέρδη, οι μονίμως φοροαπαλλασόμενοι, η περιουσία της εκκλησίας και των μοναστηριών, το εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι υπεράκτιες εταιρείες (offshore) κ.λπ.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι, η λύση είναι μία και είναι πολιτική, δηλαδή «αυτή η πολιτική, αυτή η κυβέρνηση να ανατραπεί κάτω από το βάρος της αφόρητης πίεσης του λαϊκού ξεσηκωμού. Οι εκλογές με απλή αναλογική είναι πια κοινωνική ανάγκη». Η ΠΓ καλεί όλους «να αγωνιστούμε σε έναν ανένδοτο αγώνα ενάντια στο μνημόνιο για την υπέρβαση της κρίσης. Ταυτόχρονα, καλούμε σε έναν αγώνα για τη συνολική υπέρβαση του καταρρέοντος μοντέλου ανάπτυξης, του πελατειακού και αντικοινωνικού κράτους, των παραγωγικών προτύπων στην οικονομία και την κοινωνία», ενώ επαναφέρει την πρόταση του κόμματος για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, έναν συνασπισμό πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα εκφράζει κοινωνικές ανάγκες.
new post

1 σχόλιο:

  1. Αλεξη εισαι μεγαλος πολιτικος, σωσε την Ευρωπη και μετα ελα να σπασεις με τους αγανακτισμενους τα μαγαζια του κεντρου της Αθηνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...