Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Θα κάνω ο,τι χρειαστεί για να μην κινδυνέψει η πατρίδα»


thumb

Αποφασισμένος να λάβει οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί για να μην κινδυνέψει η πορεία της χώρας δήλωσε πως είναι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα των προβλημάτων της Ευρώπης. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν τέτοιο δικαίωμα», ξεκαθάρισε, ενώ παράλληλα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε ένα δρόμο ανηφορικό αλλά είναι ο δρόμος που εξασφαλίζει την ασφάλεια του σήμερα και την προοπτική του αύριο. «Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να κλειδώσει η συμφωνία του Ιουλίου», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε: «θα πάρουμε όποια απόφαση χρειαστεί για να μη κινδυνεύσει η πατρίδα, να διασφαλίσουμε μια σταθερή πορεία...θα κάνω όποια αλλαγή απαιτείται για να αλλάξει η χώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά», υπογράμμισε, λίγη ώρα μετά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε η λήψη νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων η επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την ότι δεν βλέπει το πρόβλημα και ότι θέλει να ρίχνει τις ευθύνες αλλού. «Μια παράταξη η οποία έχει μεγάλες ευθύνες για το που είμαστε σήμερα θα έπρεπε να βάλει πλάτη», ανέφερε και υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά στελέχη της ΝΔ που συμφωνούν με τη συνεννόηση, δυστυχώς όμως, όπως είπε, η ηγεσία της δεν είναι ακόμα ώριμη για κάτι τέτοιο.
Σχετικά με το δημόσιο τομέα, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι ούτε μαζικές απολύσεις γίνονται ούτε θα γίνουν ούτε στο μισό πάει ο μισθός του δημόσιου υπαλλήλου. «Πάμε σε ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι τα νέα μέτρα θα είναι επαρκή για το 2011 και τι
2012 εφόσον θα είμαστε συνεπείς. «Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε αυτά που ψηφίζουμε διαφορετικά θα πρέπει να λαμβάνονται διαρθρωτικά μέτρα», σημείωσε.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...