Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμο τεστ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το χαράτσι στα ακίνητα

Ένας φόβος πλανιέται τις τελευταίες ώρες πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου: Ο φόβος των πιθανών διαφοροποιήσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη ψηφοφορία, που θα γίνει την Τρίτη στη Βουλή για το έκτακτο ειδικό τέλος, που θεσπίζεται επί των ακινήτων.

Ο συναγερμός στο κυβερνών κόμμα έχει χτυπήσει κόκκινο, οι διεργασίες είναι πυρετώδεις και οι συναντήσεις συνεχείς, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν καταψήφιση, έστω κι από έναν βουλευτή. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να έχει ούτε μία διαρροή, καθώς ήδη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι στους 154 βουλευτές και στο μεταξύ ετοιμάζονται νέα μέτρα, για την έγκριση των οποίων θα χρειαστούν θα γίνουν μεγάλες μάχες στη Βουλή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μία δεξαμενή περίπου πέντε ύποπτων βουλευτών για διαφοροποίηση, με πιο τρανταχτή περίπτωση αυτή του Γιάννη Βούρου. Ο βουλευτής της Β’ Αθήνας έχει εκφράσει την πρόθεση να δώσει συνέντευξη τύπου για το μεσημέρι της Τρίτης, αφού νωρίτερα είχε αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, αρνούμενος να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αλλά και θέλοντας να μη δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Εξαιρετικά “ύποπτη” είχε θεωρηθεί και η στάση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, όμως διατυπώνεται η εκτίμηση ότι τελικά ο βουλευτής Λακωνίας δεν θα φτάσει στα άκρα.

Για τους υπόλοιπους, που είχαν χαρακτηριστεί ύποπτοι, εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί η κατάσταση, καθώς οι τελευταίες συζητήσεις δείχνουν να φέρνουν αποτέλεσμα. Το Μαξίμου όμως φοβάται περιπτώσεις βουλευτών, που δεν έχει εκφραστεί πουθενά, αλλά επιλέγουν στάση σιωπής για να μην πιεστούν, αλλά να αιφνιδιάσουν την τελευταία στιγμή.


Από την πλευρά του κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έκανε άνοιγμα στους βουλευτές του Κινήματος λέγοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...