Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Γκάιτνερ:«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να τα καταφέρει»

H Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μπορέσει να βγει στις αγορές για να δανειστεί, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ευρώπη μπορεί να επιλύσει την οικονομική κρίση, αλλά θα πρέπει να κάνει περισσότερα προς αυτήν την κατεύθυνση.


Οι Ευρωπαίοι «αναγνωρίζουν ότι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα, αναγνωρίζουν ότι έχουν καθυστερήσει», είπε ο Αμερικανός υπουργός ο οποίος την Παρασκευή θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin)
στην Πολωνία.

Μεταξύ των χωρών που θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες ο Γκάιτνερ υπέδειξε και τη Γερμανία. «Θα πρέπει να ενεργήσουν γρηγορότερα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα χρήματα για να αποφύγουν να βυθιστούν στην κρίση.

Η Ευρώπη χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όμως αυτές «δεν λειτουργούν αν δεν συνοδεύονται από χρήματα», κατέληξε.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελλάδα – Μέση Ανατολή: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί

Με έντονο το αίσθημα της αβεβαιότητας παρακολούθησαν στην Αθήνα το ξημέρωμα της 14ης Απριλίου 2024 στη Μέση Ανατολή, καθώς η πρωτοφανής πυρα...