Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το πολιτικό στίγμα της «Σπίθας»



Οι ομιλίες, οι συνεντεύξεις και τα κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο της δράσης του ως επικεφαλής της κίνησης πολιτών «Σπίθα», που ίδρυσε στις 17 Ιανουαρίου του 2011 με τη διακήρυξη στο ίδρυμα Κακογιάννη, περιλαμβάνονται στο βιβλίο του μεγάλου συνθέτη με τίτλο «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή» των εκδ

«Θεωρώ το βιβλίο ένα είδος πολιτικής διαθήκης, μέσα στην οποία συνοψίζονται οι ιδέες που γεννήθηκαν μέσα μου από την ενεργό συμμετοχή μου στην εθνική μας ζωή κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Και θέλω να πιστεύω ότι η προχωρημένη ηλικία μου αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, την πρόθεσή μου να προσφέρω χωρίς ίχνος προσωπικής επιδίωξης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης, στον επίλογο με ημερομηνία 8 Αυγούστου 2011.
Όπως αναφέρει στον πρόλογο ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασιμάτης, ο οποίος συμμετέχει στην συμβουλευτική επιτροπή της κίνησης, τα κείμενα δίνουν το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της Κίνησης, εκφράζοντας παράλληλα τη δραματικότητα και την τραγικότητα της βαθιάς κρίσης που πλήττει το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, όπως αυτό μαστίζει το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι κ.κ. Λάκης Λαζόπουλος, Γεώργιος Κασιμάτης, Στάθης Σταυρόπουλος και η Αναστασία Βούλγαρη, στο καφέ του βιβλιοπωλείου «Ιανός».

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...