Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ραντεβού με την...έκτη δόση

 
Δύο κρίσιμες συναντήσεις φαίνεται πως θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις αποφάσεις σχετικά με την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Σήμερα αργά το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Ο κ. Βενιζέλος θα έχει στην αμερικανική πρωτεύουσα επαφές με την τρόικα και με ομολόγους του από αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη, όπως η Βραζιλία και η Ινδία.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στη συνάντηση που θα έχει με την πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία γνωρίζει σε βάθος το ελληνικό πρόβλημα και έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα και από τις χώρες της ευρωζώνης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους.

Η δεύτερη κρίσιμη συνάντηση είναι αυτή του Γιώργου Παπανδρέου με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να μιλήσει την επομένη σε συνέδριο των Γερμανών βιομηχάνων, ενώ το ίδιο βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με την Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επενδύει πολλά στη συνάντηση αυτή, δεδομένου ότι η Αθήνα διαπιστώνει τις τελευταίες ημέρες μια θετική στορφή της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα και και γενικά απέναντι στην ανάγκη για άμεση διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές συναντήσεις και στη Βαρσοβία, όπου θα
μεταβεί την Πέμπτη στο πλαίσιο της Διάσκεψης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...