Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αδιαφάνεια στην επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού, τονίζει η ΝΔ


thumb

«Χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου οδηγούνται στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας και ανεργίας με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες», τονίζουν σε σχετική ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος και οι βουλευτές Θ. Καράογλου και Αν. Καριπίδης.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:
«Σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση, άμεσα θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι υπάλληλοι Δημοσίου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό. Ο χαρακτηρισμός των υπαλλήλων σε πλεονάζοντες, θα γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη και χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί, κάποιο αντικειμενικό σύστημα ή κριτήρια. Αποτέλεσμα θα είναι να ριχτούν στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας - ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενοι.
Από παντού καταγγέλλεται ότι το καθεστώς του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, θα επιλέξει τους απαραίτητους με απόλυτα αδιαφανή διαδικασία και χωρίς καμία διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ και στην συνέχεια θα τους κατατάξει σε πίνακα βάσει προσόντων.
Όσους όμως αποβάλει το ΠΑΣΟΚ από το Δημόσιο ως πλεονάζον προσωπικό, πέρα από την φτώχια τους, θα τους διαπομπεύσει μέσα από τον πίνακα των ανικάνων του ΑΣΕΠ. Οι έσχατοι του πίνακα ως εκ τούτου, δεν θα μπορέσουν ίσως και στο μέλλον να αναζητήσουν εργασία.
Αντίθετα όσους κρίνει αυθαίρετα το ΠΑΣΟΚ ως απαραίτητους, θα διατηρήσουν την εργασία τους και θα παραμείνουν ως επίστρατοι στον κομματικό του Στρατό στο Δημόσιο» καταλήγει η ερώτηση.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...