Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ΗΠΑ έχουν ισχυρό συμφέρον, να υπερνικήσει η ΕΕ την κρίση χρέους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν κάθε συμφέρον να βοηθήσουν τα μέλη της ΕΕ να βρει μια αποτελεσματικότερη στρατηγική» απέναντι στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, τόνισε με συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Ως ΗΠΑ, έχουμε κάθε συμφέρον να βοηθήσουμε, ώστε τα μέλη της ΕΕ να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις. Τούτο, επειδή από την οικονομική και από την πιστωτική σκοπιά, είναι σημαντικό για εμάς το διακύβευμα», τόνισε σε αυτήν τη συνέντευξη ο κ. Γκάϊτνερ.

«Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη της ΕΕ, για τον οποίο επίσης τούς παρέχουμε την ισχυρή υποστήριξή μας, την ώρα που συνδιαμορφώνουν μιαν αποτελεσματικότερη στρατηγική» απέναντι στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Διαθέτουν την πολιτική βούληση, για την επίτευξη αυτού του σκοπού; προσωπικά, εκτιμώ ότι διαθέτουν αυτή τη βούληση», υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...