Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σόιμπλε: Δεν αποκλείονται αλλαγές

Ανοιχτό το ενδεχομενο αλλαγών στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, άφησε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων θα πρέπει να επανεξεταστεί το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμοι οι όροι της συμφωνίας του Ιουλίου» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, υπονοώντας μια περισσότερο βιώσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα χρέους.

Ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ύστερα από συνάντηση με τους ομολόγους του της Ομάδας των 20 βιομηχανικών και αναπτυσσόμενων χωρών (G20), δήλωσε πως θα αιφνιδιαζόταν αν άλλαζαν οι όροι της καταβολής της επόμενης δόσης, όχι όμως και αν άλλαζαν οι όροι για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα».

Οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών αποτελούν την πιο ανοιχτή παραδοχή, μέχρι στιγμής, ότι ίσως επανεκτιμηθεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Ο ίδιος πάντως απέφυγε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με το ποιοι όροι θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν και προς ποια κατεύθυνση.
Αντιθέτως, ο γερμανός υπουργός απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής στις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης, επαναλαμβάνοντας πως η Αθήνα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
«Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν» ανέφερε ο κ. Σόμπλε, σημειώνοντας επίσης πως με τη διεύρυνση του EFSF, η Ευρωζώνη «θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιδράσει με τον κατάλληλο τόπο σε κάθε ενδεχόμενο».

Με το τελευταίο συμφώνησε και ο επικεφαλής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν,
που μίλησε μαζί με τον Β. Σόιμπλε, λέγοντας πως η διεύρυνση των δυνατοτήτων του EFSF είναι βήμα «στη σωστή κατεύθυνση».
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...