Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

«Φυσικά και έχω ελπίδα για την Ελλάδα»

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ διαπίστωσε κατά τις επαφές του με την ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχει προθυμία οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν στο χαρτί, αλλά να εφαρμοστούν και στην πράξη. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει μεταρρυθμίσεις και οι αποφάσεις που έλαβε χθες δείχνουν την προθυμία αλλά και το πόσο δύσκολο είναι πολιτικά με τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν αμέσως μετά. Νομίζω ότι πρέπει για μια φορά να αναγνωρίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση φέρνει εις πέρας μια τιτάνια αποστολή και η βοήθεια που της προσφέρουμε σίγουρα μπορεί να είναι χρήσιμη», είπε ο κ. Ράιχενμπαχ μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF.

Για την εκταμίευση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ ο κ. Ράιχενμπαχ επισήμανε τις υπάρχουσες δυσκολίες και τόνισε ότι «η Ε.Ε. μεριμνά, ώστε αυτά τα κονδύλια να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά και σε έργα που θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη. Και το να προετοιμασθούν και να υλοποιηθούν αυτά τα προγράμματα είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή».

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης εκτίμησε ότι «ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα της task force θα είναι να μπορέσει ο πάσχων τραπεζικός τομέας να παράσχει και πάλι δάνεια στην πραγματική οικονομία, διότι οι ελληνικές τράπεζες ήταν κατά βάση σταθερές τράπεζες, οι οποίες τώρα έχουν στενότητα ρευστότητας». Έτσι μια από τις προτεραιότητες θα είναι η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ή άλλων οικονομικών Ινστιτούτων ώστε να βοηθήσουν με εγγυήσεις από τα διαρθρωτικά Ταμεία, είπε ο κ. Ράιχενμπαχ.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...