Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Έχουν εξαντληθεί τα φοροδοτικά όρια της κοινωνίας


Στροφή της κυβέρνησης στη δραστική μείωση των δαπανών θέλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι έχουν εξαντληθεί τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να απορρίψει εύκολα τις πρόωρες, σημειώνοντας ότι πρέπει να συζητηθεί.
Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ανέφερε ότι "το έλλειμμα πρέπει να συντριβεί με κάθε μέσο" και τάχθηκε υπέρ του μέτρου των αποδείξεων, ζητώντας όμως διάλογο για την εφαρμογή του.
Αναφορικά με το "χαράτσι"στα ακίνητα, τόνισε ότι ο ίδιος καλείται να πληρώσει συνολικά σε φόρους 17.500 ευρώ για την ακίνητη περιουσία που έχει στην κατοχή του και ανέφερε ότι θα πρέπει να πουλήσει κάποιο ακίνητο για να μπορέσει να πληρώσει. "Μπορεί να με συλλάβει ο Βενιζέλος και να με βάλει φυλακή", απάντησε όταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί αν δεν καταφέρει να το πουλήσει.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέρριψε τις κατηγορίες για κομματικές επιλογές στην εφεδρεία, δηλώνοντας ότι "δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση όσοι σκέφτονται με αυτή τη λογική". Ακόμη υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι διοικητές Οργανισμών που δεν εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική, αναφερόμενος στη στάση τους για την εργασιακή εφεδρεία, αλλά και σε όσους δεν έχουν φροντίσει να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους.
Ο Θ. Πάγκαλος επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα, σημειώνοντας: "Εύχομαι να μη ζήσουμε τη στιγμή που θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί". "Δεν έχουμε να πουλήσουμε τσαμπουκά στην τρόικα", πρόσθεσε.
Εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των συνδικάτων , λέγοντας ότι "μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τούς το απαγορεύουν". Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις των ταξί.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και πως "δεν μπορεί να το απορρίψει εύκολα". Ωστόσο, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι οι εκλογές πρέπει να
γίνονται στο τέλος της τετραετίας και οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  κάλεσε σήμερα τις πληγείσες  χώρες  από τον  κορονοϊό  να " αφυπνιστούν " και να "συμμετάσχο...