Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η ΕΚΤ φέρεται να διατήρησε αμετάβλητο τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας στις ελληνικές, αναφέρουν στο Bloomberg άτομα με γνώση του θέματος, δίνοντας χρόνο στους πολιτικούς για μία τελευταία ώθηση προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα πακέτο διάσωσης της χώρας.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συμφώνησε σε τηλεδιάσκεψη, να διατηρήσει αμετάβλητο το ανώτατο όριο του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας ELA, αναφέρουν οι ίδιες πηγές που ζήτησαν
να μην κατονομαστούν. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει. Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg τη ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητο το ανώτατο όριο στα 88,6 δισ. ευρώ από τις 23 Ιουνίου αν και τη Δευτέρα σύσφιξε τους όρους για τις εγγυήσεις (collateral) που πρέπει να διαθέτουν οι τράπεζες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως τελική προθεσμία την Κυριακή για να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, ενώ η χώρα έχει ζητήσει ένα νέο τριετές πακέτο διάσωσης.
Η ΕΚΤ σχεδιάζει να επανεξετάσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα, αναφέρουν οι πηγές στο Bloomberg.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...