Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΡΟΥΚΕΤΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ GREXIT


Αυτές οι μέρες θα γραφτούν με μαύρα γράμματα και όσοι επέβαλαν τη συμφωνία θα έχουν να κάνουν με τον ιστορικό του μέλλοντος, τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.
                                         
                                            Βόμβα μεγατόνων έριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος, μιλώντας στον Real FM, είπε πως το σχέδιο που επεξεργαζόταν το ΥΠΟΙΚ σε περίπτωση Grexit έγινε με εντολή του πρωθυπουργού.
Όπως τόνισε, από τις πρώτες επαφές του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ του κατέστησε σαφές πως η μοναδική εναλλακτική επιλογή από το μνημόνιο είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. «Μία υπεύθυνη κυβέρνηση όπως η δική μας, η οποία από την πρώτη ημέρα αντιμετωπίζει απειλές κλεισίματος τραπεζών και έξοδο από το ευρώ, πρέπει να σχεδιάζει τι γίνεται
σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με την πλήρη γνώση της διαπραγματευτικής ομάδας, στο υπουργείο Οικονομικών δημιουργήθηκε μια ομάδα από 4-5 άτομα, τα οποία έκαναν αυτό που πρέπει να κάνει κάθε σοβαρό ΥΠΟΙΚ υπό αυτές τις συνθήκες. Στόχος μας ήταν να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί αυτή η έκτακτη ανάγκη. Κάναμε ό,τι ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε στο πλαίσιο άσκησης της πολιτικής μας, που ήταν η αποφυγή του Grexit», υπογράμμισε.
Ακόμη, χαρακτήρισε τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ως ένα «νέο μνημόνιο που αποτελεί επιτάχυνση των καταστροφικών ορμών των προηγούμενων» και τόνισε ότι «όποιος διαβάζει το κείμενο δεν μπορεί παρά να νιώσει θλίψη για την κατάντια της Ευρώπης».
«Αυτές οι μέρες θα γραφτούν με μαύρα γράμματα και όσοι τα επέβαλαν αυτά τα κείμενα θα έχουν να κάνουν με τον ιστορικό του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και απέφυγε να απαντήσει στο γιατί υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.Μάλιστα, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και στα όσα ακολούθησαν, ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε: «Ο ελληνικός λαός υπερέβη την ηγεσία του» και σημείωσε ότι «εκείνο το βράδυ (του δημοψηφίσματος) στο Μαξίμου εισήλθα πετώντας στα σύννεφα με προσδοκίες για την απίστευτη γενναιότητα ενός ελληνικού λαού. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μία αρνητικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του πως θα διαχειριστούμε αυτό το όχι. Μερικές ώρες αργότερα επέστρεψα στο διαμέρισμά μου και υπέγραψα την παραίτησή μου».Για την κριτική που δέχτηκε μετά την απόφασή του να λείπει από την ολομέλεια της Βουλής κατά την εξουσιοδότηση των μέτρων για την διαπραγμάτευση, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Φωνάζουν οι κλέφτες. Ας φωνάζουν».«Το πρωί πήγα στην ΚΟ, τοποθετήθηκα και τους μετέδωσα την απόλυτη συμπαράσταση μου. Στο τέλος της ήμασταν ένα. Τους πληροφόρησα ότι δεν θα είμαι στην βουλή για οικογενειακούς λόγους και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Γιατί τέτοια κακεντρέχεια; Άλλο η κριτική και άλλο αυτό το τσουνάμι λάσπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επιλέξτε όποιο δικαστήριο και όποια αρρένα θέλετε»

Με δύο αναρτήσεις του στο twitter ο πρώην υπουργός Οικονομικών σηκώνει το γάντι απέναντι σε όσους τον κατηγορούν πως διαπραγματεύθηκε με δόλο στο διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και στον Ανδρέα Λοβέρδο που ζητεί να απολογηθεί στην εξεταστική για το μνημόνιο.Σχολιάζοντας τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις πως ο ίδιος είχε ετοιμάσει ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε να εφαρμοστει, εφόσον χρειαζόταν, έγραψε στο twitter, αναφερόμενος στα IOU: «Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε για να μην μας επιβληθεί».Απευθυνόμενος στους επικριτές του, που χαρακτηρίζει “τρόικα εσωτερικού”, έγραψε: «Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;».
«Συμφωνία ταπείνωσης, πραξικόπημα και νέα συνθήκη Βερσαλλιών»

Με βαριές εκφράσεις μιλάει για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC.Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για συμφωνία ταπείνωσης, πραξικόπημα και νέα Συνθήκη Βερσαλλιών, ενώ σημειώνει πως οι δανειστές θα κάνουν τον πρωθυπουργού να καταπιεί κάθε λέξη που είπε κατά της τρόικας τα τελευταία χρόνια.«Πρόκειται για μια πολιτική ταπείνωσης. Η τρόικα έχει σιγουρευτεί ότι θα τον κάνει (σ.σ. Τον Αλέξη Τσίπρα) να φάει κάθε λέξη που πρόφερε στην κριτική του κατά της τρόικας κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων», είπε ο κ. Βαρουφάκης στην εκπομπή Late Night Live.«Αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία. Δεν έχει τίποτε να κάνει με το να μπει η Ελλάδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Το ξέρει ότι είναι καταδικασμένος είτε εφαρμόσει τη συμφωνία είτε όχι», συμπλήρωσε.
«Στο πραξικόπημα χρησιμοποιούνται τα όπλα για να ρίξουν τη δημοκρατία. Λοιπόν, αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες. Οι τράπεζες που χρησιμοποιούνται από ξένες δυνάμεις για να ρίξουν την κυβέρνηση», επεσήμανε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου