Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

O Γκάμπριελ επικρίνει τον Σόιμπλε για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα



Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) επικρίνει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για την πρότασή του να βγει η χώρα μας προσωρινά από την Ευρωζώνη. 

«Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν σοφό να γίνει αυτή η πρόταση ως μία γερμανική πρόταση», είπε ο Γκάμπριελ σε μία συνέντευξή στο ZDF που αναμένεται να μεταδοθεί την Κυριακή. 

Ο Γκάμπριελ δήλωσε ακόμη πως ο Σόιμπλε, μέλος των συντηρητικών της Μέρκελ, ενόχλησε το SPD, τον μικρότερο εταίρο στον συνασπισμό. «Θα έλεγα ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαφορετικά, ιδιαίτερα
αφού γνώριζε ότι εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες είμαστε προετοιμασμένοι να μιλήσουμε για το (ενδεχόμενο) η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη μόνο στην περίπτωση που το θέλουν οι ίδιοι οι Έλληνες», ανέφερε ο κ.Γκάμπριελ.

Μολονότι ο Σόιμπλε έχει πει πως η πρόταση είχε συμφωνηθεί με τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο ηγέτης του SPD Γκάμπριελ σημείωσε πως έμαθε για τις λεπτομέρειες της πρότασης μόνο αφού είχε διαρρεύσει κατά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας τονίζει επίσης στη συνέντευξή του πως ο Σόιμπλε βρίσκεται σε «τεράστια σύγκρουση» με τη Μέρκελ, η οποία έχει πει πως μία προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα λειτουργούσε.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...